ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Набули чинності закони про звільнення від оподаткування продукції оборони

    24 квітня 2024 середа
    12 переглядів

    В газеті «Голос України» №183 (5933) опубліковано закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення.

    Закон України № 1657-VII «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення» спрощує ввезення продукції оборонного призначення на митну територію України під час дії особливого періоду, введення надзвичайного стану та у період проведення АТО шляхом звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення, за переліком, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.
    Так, вищевказаним Законом частину першу ст. 282 МК України доповнено пунктом, який передбачає, що при ввезенні на митну територію України або вивезенні за її межі від оподаткування митом звільняються певні товари, що класифікуються за такими групами, товарними позиціями та підкатегоріями УКТ ЗЕД: 3601, 3602; 3603; 3604 90 00 00; 8702-8705; 8710 00 00 00; 8802; 8803; 8804; групи 90 групи 93.
    Вказані товари відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 08.01.04 № 86 та від 20.11.03 № 1807 є товарами військового призначення або подвійного використання.
    Також вказаними постановами передбачено, що міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю.
    Відповідно до Закону України від 20.02.03 № 549-IV «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання», суб'єкт здійснення міжнародних передач товарів - зареєстрований центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного експортного контролю, суб'єкт господарювання України, який має намір здійснювати або здійснює міжнародні передачі товарів, включаючи посередницьку (брокерську) діяльність.
    Також опубліковано Закон № 1658-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення». Дія Закону не поширюється на продукцію оборонного призначення, що ввозиться на митну територію України з території держави, визнаної згідно із законодавством України державою-окупантом чи нормами міжнародного права – державою-агресором. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування та поширюється у тому числі на продукцію оборонного призначення, яка перебувала під митним контролем, але не була випущена для вільного обігу на території України до дня набрання чинності цим Законом.
    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору