ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про дохід "єдинщика" та військовий збір

    19 квітня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    Міндоходів Закарпаття повідомляє

    До Головного управління Міндоходів у Закарпатській області звертаються платники, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, з питанням про те, чи є об’єктом оподаткування військовим збором отримані ними доходи.

    Нагадаємо, що об’єктом оподаткування військовим збором є доходи:

    · у формі заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику за трудовими відносинами;

    · у формі інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику податків згідно із цивільно-правовими договорами;

    · у формі виграшу в державній і недержавній грошовій лотереї, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.

    Відповідно до пп. 1 п. 292.1 Податкового кодексу України доходом платника єдиного податку є:

    · для фізичної особи – підприємця – дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ;

    · для юридичної особи – будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такою юрособи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

    До доходів, визначених у п. 292.3 ПКУ, належать:

    · вартість безоплатно отриманих товарів;

    · сума кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності;

    · вартість реалізованих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених ПКУ.

    Таким чином, доходи отримані платниками, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, не є доходами, нарахованими їм у зв’язку з виконанням трудових обов’язків за трудовими та цивільно-правовими договорами. Тож доходи «єдинщиків» не підпадають під визначення об’єкта оподаткування військовим збором.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору