ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Воловеччині взимку школи обігріватимуть твердопаливними котлами

    24 квітня 2024 середа
    28 переглядів
    Закарпатський очільник провів першу з ініційованих робочих поїздок у райони.

    Якнайшвидше розробити кошториси та облаштувати котельні за новими вимогами – доручив голова Закарпатської ОДА Василь Губаль посадовцям Воловецького району.

    У четвер, 9 жовтня, очільник краю провів першу з ініційованих робочих поїздок у райони: виїзна розширена нарада відбулася на Воловеччині з метою з'ясувати проблеми його мешканців.
    Передовсім керівник області відвідав Нижньоворітську школу-інтернат. Там навчаються і мешкають 227 учнів, більша частина яких перебуває на повному державному утриманні через складні сімейні обставини. Заклад опікується дітьми не лише з Воловецького, а й інших районів області і навіть Львівщини.
    Зараз школа-інтернат готується до зими. Кілька років тому там замінили більшість вікон на енергоощадні, а також облаштували газові котли. Утім, тепер і держава, і область змушені мінімізувати споживання газу. Саме тому на Закарпатті ініційовано облаштування енергозамінних систем опалення (у цьому випадку йдеться про твердопаливні котли, які працюватимуть на деревині і її відходах).
    У Нижноворітській школі-інтернаті можна переобладнати наявну систему – оновити котел. Кошти для цього відшукує районна влада. А от обласна державна адміністрація допоможе із ремонтом котельні – її стан наближається до аварійного. На це звернув увагу голова області Василь Губаль, наголосивши: "Окрім тепла важлива і безпека", і дав вказівку директорові школи терміново розробити проект. Голова ОДА наголосив: кошторис має бути виправданий, а виконавці робіт – відповідальні, й зробити все треба швидко.
    Також Василь Губаль оглянув заклад загалом і, запитав, чи триває робота із пошуку "шефської" організації, адже стан інтернату, м’яко кажучи, бажає бути кращим. Відтак від керівництва закладу і освітньої галузі району чекатимуть звернень і пропозицій – установі слід допомагати.
    А от у загальноосвітній школі у Верхніх Воротах запитання керівника області викликала температура у класах. Тому і говорили переважно саме про тепло. Й у цьому закладі керівництво школи спільно з районною владою має терміново подбати про облаштування енергозамінних котлів – "на підмогу" газовим, адже ліміти, доведені до краю і районів, змушують економити. Голова області акцентував місцевій владі на тому, що мають розумно організувати навчально-виховний процес також і виходячи з проблем опалення, водночас максимально уникаючи невиправданих задовгих "відпусток" (а саме місцеве самоврядування визначає режим канікул тощо). Це стосується не лише шкіл у Нижніх і Верхніх воротах, а загалом закладів області.

    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору