ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці у 2015-му тести складатимуть по-новому!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    ЗНО-2015: зміни. Сертифікати минулих років недійсні...

    До порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році будуть внесені зміни.

    Про це заявив у четвер директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук на прес-конференції, передає кореспондент Укрінформу.
    «Ми підготували п'ять суттєво важливих новацій у проведенні ЗНО, частина з яких уже узаконена наказом міністра освіти, частина яких, я сподіваюся, знайде відображення в нових умовах прийому»,- сказав Лікарчук.
    За його словами, першою новацією стане проведення ЗНО і ДПА для всіх випускників 11 класів незалежно від того будуть вони вступати до університетів чи не будуть за єдиними тестами. «Якщо у 2008 році ми проводили ЗНО і ДПА для всіх, хто хотів стати студентом, то тепер ця єдина державна підсумкова атестація і ЗНО будуть проводитися для всіх випускників»,- пояснив Лікарчук.

    Він також повідомив, що другою новацією буде зміна системи визначення результатів зовнішнього оцінювання. «З 2015 року ми запроваджуємо нову систему, з якою буде визначатися результат тестів - склав ЗНО чи не склав. Сутність полягає в тому, що після кожного оцінювання збиратимуться експерти, які визначатимуть, що ті абітурієнти, які відповіли на енну кількість питань склали ЗНО, а ті, хто не відповіли - не склали»,- сказав Лікарчук.
    За його словами, ті абітурієнти, які склали ЗНО, не зможуть подавати документи до університетів. «Це серйозний крок, який дозволить розширити можливість абітурієнтів і відсіє тих, хто не має знань»,- додав Лікарчук.
    Третє нововведення полягатиме у запровадженні у 2015 році тестів двох рівнів з двох предметів - української мови та літератури і математики. «Ми пропонуватимемо тест рівня А, це менш складний тест, і рівня Б - більш складний тест. Який тест, якого рівня повинен принести абітурієнт до університету, університет буде визначати сам»,- пояснив директор УЦОЯО.
    Наступною новацією, за словами Лікарчука, стане відмова від можливості використовувати сертифікати ЗНО минулих років. «Це рішення було прийнято з метою забезпечення рівності доступу до вищої освіти»,- зазначив він.

    І нарешті останнім нововведенням, за словами Лікарчука, буде відмова від тестів зі всесвітньої історії та світової літератури. «Цих предметів немає, тому що університети в перелік сертифікатів, які їм необхідні для організації конкурсів, ці предмети ставлять дуже рідко, на всю країну це поодинокі випадки»,- підкреслив Лікарчук.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору