ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На що скаржилися горяни при особистій зустрічі очільнику Закарпатської області?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Волівчани поскаржилися Губалю на соціальну незахищеність та безробіття.

    У рамках робочої поїздки у Воловецький район (першої із запланованих в усі райони області) голова Закарпатської ОДА провів прийом громадян. Найбільше жителів Воловеччини турбує брак добре оплачуваної роботи – з питань працевлаштування і, відповідно, через безгрошів’я, про надання матеріальної допомоги, звернулося кілька людей.

    Краяни просили і допомоги у лікуванні – виділено цільову матеріальну допомогу. Також порушували теми земельних і майнових спорів, нарікали на бездіяльність правоохоронних органів. Воловеччани торкнулися і теми пасажирських перевезень, адже із глибинки досить складно дістатися до обласного центру, або ж інших міст області. Керівник краю пояснює: зараз пасажирські перевезення в приватних руках, тому перевізники діють передовсім не в інтересах людей, а з міркувань вигоди. Цю проблему визнає і керівництво району. Втім, ініціюватимуть звернення до перевізників – аби вивчили можливість організувати маршрути згідно з потребами людей.
    Мешканець села Ялове нарікає на роботу кар’єру, де видобувають камінь: мовляв, через вибухи тріскає земля і внаслідок пропадає вода. Заяву закарпатця спрямують у відповідні служби для вивчення.
    Переселенка з Луганщини (місто Антрацит) пані Дарина звернулася до обласної влади по допомогу. Мати-одиначка повідомила: дитину оформили у садочок, дали пропозицію щодо роботи, одна виникла проблема: переселенці бракує документів для оформлення матеріальної допомоги на дитину. Василь Губаль дав вказівку районні владі знайти можливість допомогти, врахувавши особливу ситуацію з вимушеним переселенням. Зокрема, є механізм тимчасової реєстрації, маючи яку, можна оформити допомогу. До слова, голова ОДА наголосив: усім вимушеним переселенцям неодмінно слід зареєструватися, це можна зробити, звернувшись до міграційної служби (консультацію можна отримати в органах місцевого самоврядування). Освітяни району звернулися про сплату надбавок зо вчительських зарплат, утім, доплати були відмінені розпорядженням Кабміну, й місцева влад не повноважна їх поновлювати.
    Переймаються жителі Воловеччини і проблемами з оздоровленням, зверталися по допомогу у вирішенні сусідських спорів, по житло тощо. Голова ОДА наголосив: обласна влада не може втручатися у суперечки, розгляд яких триває у судах. Що ж до всіх інших проблем – заяви воловеччан прийняті і спрямовані відповідальним службам та узяті на контроль керівництвом області.
    Як наголосив голова ОДА Василь Губаль, уже з першого прийому громадян у районі видно, що однією з найпроблемніших є робота служб, які вирішують земельні питання. І потрібна увага обласної влади, щоби люди на місцях мали менше проблем з такою важливою сферою, як земельні відносини.

    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору