ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Більшість Центрів надання адмінпослуг на Закарпатті готові чи майже готові починати роботу

    25 квітня 2024 четвер
    77 переглядів
    Василь Губаль: від Центрів надання адмінпослуг – до Будинку юстиції

    Голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль у п’ятницю, 10 жовтня, провів селекторну нараду з представниками міст і районів краю, під час якої говорилося про динаміку відкриття в регіоні Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Такі установи, які діятимуть за принципом "єдиного вікна", відкриваються по всій України й мають на меті спростити людям оформлення різноманітних довідок і документів. Зокрема, ЦНАПи мають перейняти від міграційної служби роботу з оформлення паспортів.

    За розпорядженням голови ОДА було створено робочу групу, яка перевірила стан ЦНАПів, у тому числі у глибинці. Відтак сьогодні керівники районів і міст доповідали Василеві Губалю – як рухаються справа і як усувають проблеми.
    Перевірка показала, що більшість ЦНАП готові чи майже готові починати роботу – звітують у Департаменті економічного розвитку і торгівлі. Найбільше питань виникає з приміщеннями і їх пристосуванням до нормативів, які діють для Центрів, а також у плані співпраці зі службами, що мають об'єднати зусилля для роботи в "єдиному вікні".
    Наразі найгірше справляються в Ужгородському районі – там досі не облаштоване приміщення, лише розпочалася робота з оформлення угод між РДА та регіональними підрозділами міграційної служби, Держземагентства, органу юстиції тощо. У райдержадміністрації обіцяють впоратися до 1 листопада, утім, у голови ОДА виникло питання – чому за місяці, що минули, не можна було встигнути? У Чопі є проблема іншого характеру: в місті нема сектору міграційної служби та представництва Держземагенства, відтак папери треба возити до Ужгорода, а за вимогами до ЦНАПів документи повинні бути оформлені запитувачам за один день. Влада звертатиметься у згадані структури з проханням утворити власні представництва у найзахіднішому місті держави. У решті районів і міст є лише поодинокі неузгодженості з приміщеннями і кадровим складом, всі з яких наказано усунути до кінця наступного тижня.
    Представники одного з районів поставили обласній владі слушне питання про централізоване надання ЦНАПам програмного забезпечення. Відповідальні особи повідомили: економічний Департамент облдержадміністрації розробляє Програму підтримки діяльності Центрів надання адмінпослуг, і в ній передбачене як програмне забезпечення для ведення електронного документообігу, так і обладнання для електронної черги.
    Підсумовуючи тему готовності ЦНАПів у краї, голова ОДА наголосив перед керівниками міст і районів: "Переконливо прошу поставитися до цієї справи з максимальною відповідальністю. Якщо є проблеми, які не можете вирішити самі – повідомляйте й ми вас підтримаємо і допоможемо, але роботу активізуйте й завершіть підготовку Центрів. Шукайте для цього можливості, і думайте про цей проект й у перспективі – щодо його розширення. Ми живемо біля чотирьох кордонів й маємо прагнути до європейських стандартів і позбуватися бюрократичних перепон". Василь Губаль акцентував: Центри надання адміністративних послуг, які починають роботу, мають стати кроком до створення у краї Будинку юстиції. Обласна влада має намір створити установу, яка б позбавила краян бюрократичних проблем і допомогла людям почувати себе європейцями навіть під час оформлення документів - за найкращими українськими і світовими практиками. Та спочатку необхідно, аби керівники і фахівці на місцях впоралися з роботою з організації ЦНАП і довели, що готові працювати для людей і рухатися до кращих стандартів.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости