ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Берегівчани купують молоко із музичного молоковозу! (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    63 переглядів
    Молоко ...під дитячу музику!

    Вже третій місяць мешканці Берегова регулярно зустрічають на вулицях міста автофургон, з якого через гучномовець лунає угорська дитяча пісенька «Boci, boci tarka» («Корівка, плямиста корівка»).

    Автомобіль, який неодмінно викликає радість у маленьких дітей, за графіком щоденно об’їжджає місто та зупиняється у визначених точках, аби продати свіже охолоджене молоко з ферми в селі Яноші. Там нещодавно було відновлено занедбану ферму, на яку завезли три десятки дійних корів гольштинської породи. В свою чергу, вони дали хорошій приплід поголів’я, відтак, невдовзі молока значно побільшає. Реалізація свіжого продукту методом прямого продажу стала для фермера вдалим маркетинговим ходом, запозиченим з Угорщини – там «музичні фургони» вже давно не є екзотичним явищем.

    Музичний супровід також запозичений у сусідів, адже стародавня угорська пісенька (орієнтовно 19-го століття, в різних варіаціях) добре відома й на Закарпатті та неодмінно асоціюється з молоком. Щодня під її звуки з фургону, обладнаного генератором та холодильником, реалізують близько 400 літрів свіжого молока за ринкової ціною (наразі 7 гривень за літр). Зі зростанням поголів’я на фермі, вочевидь, розшириться й географія продажу – вже нині молоко продають не лише в Берегові, але в селах Мужієво та Боржава.

    Мукачево.нет

    p 100007 4 gallerybig

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору