ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Троє туристів знайшли словацьку "невидиму" печеру!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    42 переглядів
    Хто з закарпатців бачив "невидиму печеру"?

    У сусідній Словаччині натрапили на унікальну історичну знахідку.

    Троє туристів виявили в Словаччині "невидиму" печеру, про існування якої знають лише кілька місцевих жителів. Чоловіки намагалися скласти карту грота, але його розміри і довжина змусили їх відмовитися від цієї думки.

    На нашій планеті залишилося не так багато незвіданих місць, яких немає на картах, але словацьким туристам пощастило виявити одне з них.

    Фотограф Роберт Немет (Роберт Nemeti) і двоє його друзів - Іштван Галлай (Іштван Галлай) і Тібор Балінт (Тібор Балинта) - наткнулися на "невидиму" печеру під час прогулянки в лісі, розташованому недалеко від села Борка, Словаччина.
    Печери, яка знаходиться в 300 метрах від 2-кілометрового каньйону Зад'ельска Теснава (Задьелская Tiesnava), немає на картах і про її існування відомо лише жменьці місцевих жителів. За словами учасників походу, печера настільки добре замаскована самою природою, що відшукати вхід в неї майже неможливо і неймовірно важко навіть для тих, хто знає про нього або чув розповіді про його місцезнаходження.

    Альпіністи-аматори з'ясували, що печера, названа місцевими жителями Марсілюка (Marcilyuka) на честь який жив в ній чоловіка на ім'я Марсі (Marci), була створена підводними річками, які текли по схилу сотні тисяч років тому. Однак природний підземний грот служив будинком не тільки Марсі - його використовували як укриття та притулку від ворожих солдатів під час Другої світової війни.

    За словами Іштвана Галлай, він з друзями намагався скласти карту печери, але вони відмовилися від цієї думки, уражені її розмірами і складною системою проходів.

    "Наша подорож в печері зайняло більше години і при цьому ми обстежили лише невелику її частину, - розповідає Тібор Балінт. - Щоб потім знайти вихід, нам довелося використовувати довгий пластиковий канат. Він допомагав нам дотримуватися обраного шляху і зазначав наш маршрут в підземних тунелях. Перші 20 метрів ми повзли на спині, щоб подолати вузькі зазори і щілини. Через 50 метрів ми раптом вийшли у величезну кімнату, в якій виявили сотні дропстоунов (уламки гірської породи, що випали з плавучого льоду в тонкошаруваті опади дна водойм). Це було фантастичне видовище ".

    Туристи додали, що печера є досить небезпечним місцем для відвідувань через "дуже вузьких і дійсно страшних проходів і тунелів".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору