ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська біокотельня грітиме не тільки хворих

    20 квітня 2024 субота
    65 переглядів
    Нова біокотельня обігріватиме та подаватиме гарячу воду у Тячівську райлікарню.

    Найпотужніша в Закарпатській області котельня на біопаливі з місцевих сировинних ресурсів нещодавно стала до ладу в місті Тячеві.

    Відходами деревини, зокрема паливною тріскою, Тячівський район багатий. Це біопаливо, яке досі безконтрольно спалювалося чи гнило просто неба, віднині надходитиме з лісозаготівельних і деревообробних підприємств, яких у районі десятки, і цілодобово обігріватиме та подаватиме гарячу воду в районну клінічну лікарню.

    — З новою котельнею заощаджуватимемо близько 250 тисяч кубометрів газу на рік, — сказав голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка. — Вдячний усім, хто наближав у часі цю подію. І особливо інвесторам зі словацької фірми «Колбе-тепло», які вклали у проект 6 мільйонів гривень. Такі кошти надходять у район не щодня. Обіцяю зелене світло й іншим інвестиційним проектам, спрямованим на тепло- та енергозбереження.

    Петро Голубка нагородив грамотою райдержадміністрації генерального директора групи компаній ТОВ «КолбеЕнерджі» Любомира Копчіка. «За вагомий особистий внесок у розвиток економічних та культурних відносин між Україною та Словаччиною, залучення інвестицій у виробництво та використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива», — йдеться у ній.

    Любомир Копчік подякував і зазначив, що потужність нової котельні дасть змогу обслуговувати й інші об’єкти у разі під’єднання їх до єдиної теплоцентралі.

    На перших порах котельня обігріватиме районну клінічну лікарню, а після прокладання теплотрас до тячівської ЗОШ №2 та дитячої школи мистецтв — і їх.

    УК

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору