ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські виробники мінеральної води сплатили майже 5,4 млн грн

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    За видобування мінералки на Свалявщині сплачено 4 млн 756 тис. грн.

    З початку року закарпатські виробники мінеральної води сплатили за користування надрами 5 млн 381 тис. грн.

    Найбільш поширені в області вуглекислі джерела. Особливо багато їх на Свалявщині - у місті Свалява та у селах Нелипіно, Солочин, Поляна, Плоске, Луги. Загалом за видобування мінералки на Свалявщині сплачено 4 млн 756 тис. грн – цю суму перерахували 11 суб’єктів, які господарюють на території цього району.

    Крім того, видобувають надра – мінеральну воду по одному суб’єкту господарювання у Виноградівському та Мукачівському та по два – у Міжгірському та Хустському районах.

    Закарпатські мінеральні води популярні та мають високу якість, що відзначено численними нагородами на престижних міжнародних виставках. Вуглекислі маломінералізовані кременисті гідрокарбонатні натрієві води деяких закарпатських джерел за своїм складом подібні до популярних вод Франції та Грузії. Унікальність їхнього хімічного складу полягає у поєднанні гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти.

    Нагадуємо, що Верховна Рада України ухвалила Закон «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Цим законом встановлено ставку плати за користування неенергетичними, нерудними (не металовмісними (неметалічними) корисними копалинами, водами підземними), водами поверхневими, грязями лікувальними (пелоїдами) у розмірі 5% від вартості товарної продукції гірничого підприємства.

    Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости