ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кордон між Румунією і Україною - безпечний та ефективний?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    33 переглядів
    Про розбудову інфраструктури пункту пропуску «Дякове-Халмеу».

    Напередодні відбулась робоча зустріч партнерів великомасштабного інфраструктурного проекту «Ефективний та безпечний кордон між Румунією та Україною» із представниками Спільного технічного секретаріату Програми прикордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013».

    Перш за все, захід був присвячений обговоренню проблемних питань, що виникли в ході імплементації проекту розбудови інфраструктури пункту пропуску «Дякове-Халмеу» та пошуку шляхів для їх конструктивного вирішення.

    З української сторони в зустрічі взяли участь представники Державної фіскальної служби України, Чопської митниці Міндоходів, Державної прикордонної служби України, Мукачівського прикордонного загону, Міністерства інфраструктури України, Державного агентства автомобільних доріг України, УДП «Укрінтеравтосервіс», Закарпатської облдержадміністрації, Виноградівської райдержадміністрації, селищної ради с. Неветленфолу та Львівського проектного інституту. З румунської сторони – представники Національного агентства фіскального адміністрування Румунії – Бенефіціара проекту.

    Учасники зустрічі обговорили можливості оптимізації витрат шляхом внесення змін до попереднього проекту та інші особливості його втілення. Також присутні фахівці наголосили на важливості реконструкції пункту пропуску «Дякове-Халмеу» та розбудови навколишньої транспортної інфраструктури у зв’язку з процесом імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також можливостями взаємовигідної співпраці, що відкриваються завдяки європейському вектору розвитку нашої країни.

    Сторони домовились підготувати офіційні листи з обох сторін, у яких буде викладено суть запропонованих змін, що дозволить після розгляду їх компетентними європейськими організаціями розпочати усі заплановані роботи.

    Як повідомлялось раніше, проект передбачає розвиток інфраструктури пункту пропуску «Дякове-Халмеу» за кошти ЄС. За прогнозами фахівців та авторів проекту, в результаті збільшиться пропускна здатність по вантажному та пасажирському напрямках, покращиться транспортна інфраструктура, а також підвищиться ефективність протидії контрабанді та порушенням митних правил.

    Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору