ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті піклуються про людей із фізичними вадами

    28 березня 2024 четвер
    70 переглядів
    Як Закарпаття турбується про інвалідів.

    Як повідомляє Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, у них на обліку перебуває коло 2200 суб'єктів господарювання, а саме підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців, що використовують найману працю і на яких працює 8 та більше осіб.

    У відділенні Фонду проводиться комплексна інформаційно-роз'яснювальна робота серед роботодавців, які не зареєстровані в Фонді і не подають статистичну звітність ф.10-ПІ «Звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів». Така ж робота проводиться через засоби масової інформації.

    Згідно звітів, поданий роботодавцями, на Закарпатті спостерігається позитивна динаміка збільшення кількості роботодавців, які виконують 4% норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів.

    Станом на 01.10.2014 року 2016 роботодавців забезпечили 7185 робочих місць для працевлаштування інвалідів (при нормативі 7011).

    В разі не додержання встановлених Державою нормативів, роботодавці сплачують до Державного бюджету України адміністративно-господарські санкції та пеню у відповідності до вимог статей 19 та 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

    За інформацією, наданою Фондом, в період 2010-2014р.р. область виконала план надходжень до Державного бюджету і навіть перевиконала його. Станом на 01.10.2014 року кількість надходжень становить 175 % виконання доведеного річного плану.

    Результатами дев'яти місяців 2014 року є такі цифри:

    - Програма «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам'ятників та з увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» надійшло фінансування у розмірі 711,6 тис. грн.

    - Програма «Санаторно-курортне оздоровлення інвалідів» сплачено компенсаційні виплати в сумі 119,5 тис. грн. 381 особам з інвалідністю та чотирьом супроводжуючим особам.

    – «Соціальна, трудова та професійна реабілітація інвалідів, видатки на створення Національного центру параолімпійського і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів та Західного реабілітаційно-спортивного центру» проведено фінансування в розмірі 250,4 тис. грн. Закарпатський обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» отримав 80,0 тис. грн.

    Треба зазначити, що в області здійснюється соціальна, трудова, фізкультурно-спортивна та професійна реабілітація інвалідів, підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору