ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скорочення потоку туристів з Росії відбилось на жителях Карпат

    29 березня 2024 п'ятниця
    29 переглядів
    Туристична сфера ще в жодній країні сама собою не розвинулась.

    Основну масу туристичного потоку в Україну складали росіяни. Тому цей потік зараз показує серйозні коливання, відмітив голова правління Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.

    “Скорочення потоку туристів з Росії відбилось на наших жителях Карпат – адже вони їх приймали. Диверсифікація і правильна побудова туристичного потоку – це роль не лише бізнесу, але й держави. Хто їздить в Туреччину? Та усі потроху. Якщо у них конфлікт з Ізраїлем – тут же компенсували це сегментом із західної Європи. Почалась криза в Росії – вони заповнили потоком туристів з арабських країн. Це не відбувається саме по собі. Це не турбізнес сам собі нарегулював – це позиція держави. Це робить турецьке Міністерство туризму. У нас з вами немає міністерства, немає навіть держагентства з туризму”, – вважає він.
    “Я в принципі за дерегуляцію – як колишній чиновник це кажу. Але туристична сфера іще в жодній країні сама собою не розвинулась. Якщо це не визначено в країні як пріоритет – нічого з цього не вийде. Ми просимо вже зараз вказати в коаліційній угоді найбільш миролюбну галузь – туризм. Щоб вона була визнана пріоритетною. Не виготовлення танків. Не сільське господарство. А туризм – саме так робив Ізраїль під час своєї 50-річної війни, Чорногорія. Так робить Грузія, чий досвід нам треба ретельно вивчати”, – додав Лієв. На його думку, Україна зараз стала впізнаваною країною, хоча і з певною долею негативу. Однак, цю впізнаваність можна пустити на користь туристичного бізнесу країни.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору