ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова ОДА вимагає від керівництва військового шпиталю приділити максимальну увагу учасникам АТО

    23 квітня 2024 вівторок
    79 переглядів
    Які такі "небойові" поранення?

    Й розібратися з їхніми документами про буцімто "небойові" поранення.

    Голова обласної державної адміністрації Василь Губаль звертається до керівництва обласного військового шпиталю з вимогою об’єктивно та в інтересах бійців АТО забезпечити з'ясування обставин їх поранень, належно зафіксувати це в документах, та надати всю можливу допомогу.
    Так керівник області відреагував на сигнали від учасників АТО про те, що в їх медичній документації розміщують неправдиві дані про обставини поранень – буцімто ушкодження сталися не під час бойових дій.
    Зокрема, ідеться про справу одного з учасників АТО, який повернувся із фронту з контузією, а тепер має в медичних документах запис, що отримав компресійну травму під час навчальних стрільб. Цей інцидент, який привернув увагу волонтерів, і викликав термінову реакції керівника краю.
    Голова облдержадміністрації Василь Губаль наголошує на необхідності приділити посилену увагу вивченню цією справи, забезпечити, щоби учасник АТО отримав об’єктивні медичні висновки та належне лікування.
    А щоби детально обговорити причини сигналів про проблеми з оформленням медичних документів бійців і з'ясувати всі обставини, а також з'ясувати загальну ситуацію з лікуванням учасників АТО у медичному закладі, голова ОДА запросив до себе на розмову керівника військового шпиталю, базованого у Мукачеві – Ярему Бекера.
    У листі на його адресу голова облдержадміністрації висловлює прохання об’єктивно з'ясувати обставини поранень та розібратися з неузгодженістю з документами бійців АТО, а також наголошує: "прошу Вас приділяти максимальну увагу хворим, які постраждали під час участі у антитерористичній операції, та всіляко сприяти їх подальшій реабілітації та одужанню".
    Також голова ОДА не виключає можливості звернення до інших служб, відповідальних за цю тему: військової прокуратури, Міністерства оборони, штабу АТО - у разі потреби.
    До слова, військовий шпиталь у Мукачеві належить до підпорядкування Міністерства оборони України, утім, керівник області вважає необхідним тримати на контролі справи, пов'язані з учасниками АТО та їхніми родинами й реагувати на повідомлення про проблеми.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору