ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хлопці з Донбасу хочуть підім’яти під себе комунальний Водоканал в Ужгороді

    24 квітня 2024 середа
    53 переглядів
    Луганські хлопці заявили свої права на ужгородський "Водоканал".

    Вони планують провернути в Ужгороді сценарій водоканалу м. Бердянськ: спочатку закинути у боргову яму, а потім довести до банкрутства

    Звернення до Президента України Петра Порошенка, Генеральної прокуратури та СБУ, оскільки підприємство вважається стратегічним об’єктом, написало керівництво КП «Водоканал м. Ужгород». Київська фірма «Чиста вода-Ізюм», заснована луганськими хлопцями, знову намагається відібрати водопостачання в Ужгорода, попри всі докази неправомірного оформлення договору концесії, львівські суди не спішать приймати рішення на користь нашого міста.

    Директор «Водоканалу» Юрій Омеляненко сьогодні розповів, що нині ще 4 справи перебувають на розгляді у суді. 17 попередніх рішень ухвалено на користь КП «Водоканал м. Ужгород», проте під «шумок» революції, тобто скориставшись відсутністю постійної влади, рейдерське підприємство знову почало захоплення, два тижні тому їх представники приїжджали в Ужгород, щоб поновити свої права на комунальному об’єкті.

    Начальник юридичного відділу КП «Водоканал м. Ужгород» Олеся Подсоліна розповіла, що незважаючи на затверджені методи розрахунку вартості, оцінку майна міська влада не робила взагалі. На документах з боку Ужгородської міської ради стоїть підпис ніби то директора КП Орловського. Більше того, відповідно до умов договору саме така форма передачі підприємства передбачає ліквідацію КП «Водоканал».

    В той час, як «Чиста вода-Ізюм» навіть не може представити суду документів на підприємство, адже обов’язкову щорічну перереєстрації вони не проходили ще з 2011 року, справа затягується, тому керівництво Водоканалу просить сприяння громадськості та ЗМІ.

    Юрій Омеляненко навів приклад господарювання підприємства-рейдера на прикладі Бердянська. Там «інвестори» спочатку загнали водоканал у борги, а потім спробували довести його до банкрутства. Якби не втручання вищого керівництва країни – на ситуацію в судовому порядку вплинути не вдалося б.

    «Звісно нам потрібен інвестор. Власними силами ми можемо підтримувати водопостачання на належному рівні, але серйозних модернізацій не осилимо. Проте підприємство, що вливає кошти, має бути перевіреним. Ми готуємо подання в міністерство, щоб Ужгород включили до програми банку Реконструкції та розвитку, яка передбачає надання коштів водоканалам», – підвів підсумок Омеляненко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору