ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті виробили найменше м’яса на одного мешканця – 49 кг

    20 квітня 2024 субота
    67 переглядів
    Скільки м’яса з’їдає мешканець Закарпаття?

    Найбільше м`яса в Західній Україні з початку року виробили на Львівщині – майже 21% від усього виробленого на Заході.

    Понад чверть всього м’яса держави цього року виробили у Західній Україні. У живій вазі - це 662 тисячі тонн. На одного мешканця Західної України в середньому з січня по жовтень припало 62,5 кг м`яса. Це 6 кг 250 г на місяць. В той же час загалом у державі виробили за десять місяців м`яса стільки, що на одного українця припало близько 60 кг, що становило 6 кг на місяць.

    Найбільше м`яса в Західній Україні за цей період виробили на Львівщині – майже 21% від усього виробленого на заході. На другому місці – Волинь – майже 19%, на третьому – Івано-Франківщина – 14%. Далі йшли Хмельниччина – 10,5%, Рівненщина – понад 10, 1%, Закарпаття – 9,3% та Тернопільщина – 8,8%. Найменше на заході держави м’яса виробили у Чернівецькій області – трохи більше 7%.

    Втім, якщо вироблену кількість м`яса розподілити на кількість мешканців кожної області, то виявиться, що лідером щодо забезпечення свого населення цим продуктом є Волинь. Адже тут на одну людину було за десять місяців цього року вироблено 116 кг м`яса ( майже у два рази більше за середньостатистичний показник по Україні). На другому місці – Івано-Франківщина – 67 кг на одного мешканця, на третьому – Рівненщина – 58 кг. Далі йдуть Тернопільська та Чернівецькі області – по 54 кг, Хмельницька – 52 кг, Львівська – 50 кг. І найменше м`яса на одного мешканця виробили на Закарпатті – 49 кг.

    До речі, за цей рік найбільше наростили виробництво м`яса в Західній Україні – на Волині – на 14% у порівнянні з січнем-жовтнем торік, Хмельниччині – на 12,1% та Тернопільщині – на понад 7%. Збільшили виробництво і Закарпаття – на 5,8%, Івано-Франківщина – на 2,8%, Рівненщина – на 1,4% та Чернівецька область – на 0,8%. А ось на Львівщині виробництво м’яса пішло на спад майже на 6%.

    Мирослава ШЕРШЕНЬ, за інформацією Держслужби статистики України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору