ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Підполковник міліції у відставці: "У нинішніх умовах працювати в органах внутрішніх справ нелегко" (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Службі в міліції Євген Горват віддав майже 35 років життя.

    Підполковник міліції у відставці Євген Горват майже 35 років життя віддав службі в правоохоронних органах. Працюючи на різних посадах від інспектора до начальника відділу міліції, він залишив про себе добру згадку. Навіть нині, у свої поважні 82 роки, Євген Іванович живе міліцейською роботою, переймається долею молодих колег.

    - Кажуть, що за часів вашого керівництва Мукачівський райвідділ міліції досягнув високих показників у роботі. До речі, саме в той час було зведена ад-мінбудівля підрозділу. А чи є випадки з того періоду, які згадуєте І досі?

    - Звичайно, і чимало. Відверто кажучи, це випадки та ситуації, пов'язані насамперед з оперативною службою, котра у всі часи вважалася однією з найскладніших, вимагала багато часу, зусиль, можливо, тому й була цікавою. Пригадую один злочин, причиною скоєння якого став любовний трикутник.

    Мукачівець Анатолій, будучи у відряджені в Одесі, познайомився з тамтешньою дівчиною Меланією. Молодий чоловік сильно закохався, але вдома у Мукачеві у нього була дружина і маленька дитина. Тож

    чоловік став розриватися мок двома жінками. Тоді в коханки з приморського міста визрів план, як позбутися суперниці. Своїми міркуваннями вона поділилася з коханцем. Спочатку вони з Анатолієм придумали отруїти законну дружину газом, та розуміли: це небезпечно для мешканців всього будинку. Про сам задум і дії зловмисників, пов'язнаі з його реалізацією, оперативники дізнавались з їхнього листування. А потрапило воно до рук стражів порядку чисто випадково. І ось в листі одеситка сповістила що на Закарпаття везе пляшку вина зі смертельною отрутою. Домовилися зустрітися з коханцем на вокзалі. Однак на пероні гостю з півдня чекав не її коханий Анатолій, а інший чоловік. Це був Євген Горват. Довелося спритній жіночці змінити маршрут і податися до райвідділу міліції.

    НАПАДНИКУ ВДАЛОСЯ СОКИРОЮ ПРОЛОМИТИ МЕНІ ЧЕРЕП

    - Знаю, що за час міліцейськії служби вам довелося постраждати від хулігана із сокирою. Розкажіть детальніше, як усе відбувалося.

    - У 60-ті роки на чергування, як відомо, залучались спеціалісти з інших служб. Спеціально підготовлених кадрів не було. Якось випала і моя черга. І ось на тодішню лінію 02 надійшло повідомлення про те, що до будинку, де проживали болгари, які вирощували овочі у мікрорайоні Росвигово, увірвався невідомий чоловік із сокирою. Зловмисник нібито намагається зарубати жінку з дитиною. Прийнявши виклик, я разом з опергрупою відразу виїхав на місце подїї. Коли ми прибули за вказаною адресою, агресивний чоловік саме вибивав вікна і намагався проникнути усередину приміщення. Побачивши людей у формі, він кинувся втікати. Наздоганяючи його, я кілька разів просив зупинитися, здійснив два попереджувальні постріли вгору. Тоді агресивний чолов'яга розвернувся і попрямував із сокирою на мене. Я вистрелив йому в руку, однак той зумів двічі вдарити мене по голові, потім по руці. Зловмисник проломив мені череп, внаслідок чого я втратив свідомість. Та вчасно підоспілі колеги затримали нападника. Після цього мені довелося перенести дві складні операції, далі півроку проходити реабілітацію.

    - Ви завжди дбали про належні умови праці своїх колег: і коли очолювали мукачівську районну міліцію, I коли були депутатом районної ради, а згодом - керівником ветеранської міліцейської організації. Що сьогодні хочете побажати молодому поколінню правоохоронців?

    У нинішніх умовах працювати в ОВС нелегко. Проте кожен, хто одягає міліцейську форму, повинен чітко усвідомлювати: він - взірець для інших, адже є захисником для тих, хто потребує допомоги, підтримки, поради. Бажаню молодим колегам у будь-яких ситуаціях залишатися вірними присязі і Батьківщині.

    Підполковник міліції у відставці Євген Горват майже 35 років життя віддав службі в правоохоронних органах. Працюючи на різних посадах від інспектора до начальника відділу міліції, він залишив про себе добру згадку. Навіть нині, у свої поважні 82 роки, Євген Іванович живе міліцейською роботою, переймається долею молодих колег.

    НАША ДОВІДКА

    Народився Євген Горват 7 січня 1932 року на Іршавщині. В 1951 році вступив до Львівського інституту фізкультури. Закінчивши перший курс, перевівся на заочне відділення і був призваний на військову службу. Після демобілізації працював в Мукачівському лісгоспі, в системі кооперативної торгівлі. У 1961-му почав працювати в органах внутрішніх справ на посаді начальника інспекції виправних робіт Мукачівського міського відділу, де пропрацював майже два роки. Потім перевівся на оперативну роботу, спочатку інспектором тодішнього відділу БХСС. згодом інспектором карного розшуку. В 1973 році очолив службу карного розшуку у Мукачівському МВ. З наступного 1974-го - заступник начальника районного відділу міліції Мукачівщини. Пропрацювавши два роки, очолив цей колектив аж на 10 років.

    "Відомості міліції"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору