ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безгрошів’я та лінощі вкотре штовхнули колишнього на крадіжку чужого майна

    19 квітня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    Раніше судимий берегівчанин знову попався на крадіжці.

    В середині листопада до правоохоронців із заявою про крадіжку продуктів харчування, уживаного спортивного одягу та пари кросівок звернувся 44-річний мешканець одного з сіл Берегівщини. Потерпілий пояснив, що речі були викрадені з приміщення літньої кухні, двері до якої не були замкнені.

    Вже через три дні берегівські оперативники карного розшуку вийшли на слід крадія. Ним виявився 22-річний мешканець міста Берегово. Хлопець, незважаючи на свій доволі молодий вік, вже чотири рази вчиняв злочини проти власності (крадіжки та грабіж). За що притягався берегівськими правоохоронцями до кримінальної відповідальності та за рішенням суду був позбавлений волі на три роки. Весною 2014 року, опинившись на волі, не бажаючи ставати на шлях виправлення, знову взявся за старе…

    Хлопець через лінощі навіть не намагався працевлаштуватися, тому постійно потребував грошей. Лише інколи разом з матір’ю підзаробляв продажем грибів. Саме так, зі слів злодія, він вперше потрапив до подвір’я потерпілого. Восени продавав його дружині гриби, і коли та, нічого не підозрюючи, запросила його на подвір’я, встиг усе як слід роздивитися…

    Як пояснив крадій, того дня він уночі повертався додому, йому було дуже холодно і хотілося їсти. Через постійне безгрошів’я грошей на купівлю теплого одягу та їжі у нього не було. Проходячи повз будинок потерпілого, у хлопця виник план, як швидко можна покращити своє матеріальне становище. Під дією «зеленого змія», не роздумуючи, юнак проник до літньої кухні, звідки викрав продукти харчування, спортивний одяг та кросівки. Після чого покинув місце злочину.

    Правоохоронці вилучили крадений одяг та взуття, вони після проведення експертиз будуть повернуті власнику, а от викрадені продукти харчування горе-злодій встиг з’їсти.

    За даним фактом відкрито кримінальне провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням до житла). Покарання за вказаний злочин передбачене у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

    - Будьте обережні, замикайте двері до приміщень, де зберігаються ваші речі, адже у більшості випадків злодії крадуть з відчинених приміщень, - попереджає начальник Берегівського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця. – Щоб уникнути «відвідин» злодіїв, радимо дотримуватися двох основних правил: ставте якісні дверні замки, бажано два й різного типу, та не залишайте відчиненими вікна, балконні рами та квартирки на час своєї відсутності.З метою швидкого пошуку та ідентифікації правоохоронцями ваших речей в разі їх викрадення, заздалегідь перепишіть номери побутової техніки, відео-аудіоапаратури, цінних паперів та інших коштовних речей, список зберігайте у потаємному місці.

    Яна Денисюк, Берегівський РВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору