ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іноземні громадяни-біженці мають право на працю

    23 квітня 2024 вівторок
    67 переглядів
    Що робиться у Пункті тимчасового розміщення біженців у Перечині?

    Однією з ознак самостійності держави - є її ставлення до проблеми біженців. Днями спеціалісти Перечинського районного центру зайнятості провели інформаційний захід для осіб, що мешкають у Пункті тимчасового розміщення біженців у м. Перечин.

    Для багатьох біженців з Афганістану, країн Близького Сходу та Африки, Україна є транзитною країною, «воротами» до Європи. Проте тим, хто не зміг в’їхати до ЄС та вирішив зупинитися в Україні, необхідно отримати статус біженця щоб розпочати нормальне життя. Крім того, легалізувати свої дипломи та отримати можливість застосувати свої знання та вміння на практиці – не легко.

    Відтепер ситуація змінилася, законодавством передбачено, що іноземці, які постійно проживають в Україні і мають посвідчення біженців, мають такі ж трудові права, що й 2українці. Сприяти їхньому працевлаштуванню буде служба зайнятості.

    Не варто забувати й про те, що інтеграція є двостороннім процесом: біженці не тільки отримують правовий захист в країні, вони також роблять значний внесок у розвиток приймаючого суспільства. В процесі соціальної та економічної інтеграції біженці не займають чиєсь місце в країні притулку. Вони завжди можуть знайти власне місце, якщо їм надати таку можливість і належним чином підтримати їхні прагнення. І, звичайно, біженці, як і інші громадяни, мають право на освіту та працевлаштування. Надаючи їм можливість досягати професійних успіхів, люди створюють краще та культурно різноманітніше оточення для себе. Біженці привносять нові навички та культуру в наше життя, вони відкривають нові обрії для людей, які їх оточують.

    Перечинський районний центр зайнятості

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору