ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вантажівку ужгородця "опустив" мешканець далекої Вінниці!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    45 переглядів
    Раніше судимий 41-річний вінничанин вкрав півтисячі літрів дизпалива в Ужгороді.

    Днями із заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернувся 25-річний житель міста. Молодий чоловік повідомив, що хтось викрав 550 літрів дизельного палива з баку належного йому автомобіля «МАН», який він припаркував у дворі будинку за місцем свого проживання.

    Вжитими заходами, по гарячим слідам, дільничні інспектори міськвідділу міліції встановили особу крадія. Ним виявився раніше судимий 41-річний житель Вінницької області. Зловмисник раніше вже мав певні проблеми із законом й провів кілька років у місцях позбавлення волі за аналогічний злочин.

    У скоєнні крадіжки вінничанин одразу ж зізнався й розповів як все було. «Крадіжку скоїв через свою жадібність, пізно вночі. До міста Ужгорода привіз овочі для реалізації. Продавав їх на одному з ринків міста. Реалізувавши весь товар, вирішив повернутися додому. Та, щоб не витрачати зароблені гроші на дальню дорогу, вирішив «придбати» паливо для свого вантажного автомобіля задарма... В одному з дворів, поблизу ринку, помітив чужу припарковану вантажівку. Пізно вночі, коли вже всі люди сплять, злив пальне з бензобаку автомобіля й заправив ним свою вантажівку. Однак, далеко поїхати на краденому дизельному паливі, не вдалося, завадили міліціонери...»

    Речовий доказ вилучено частково. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох. Триває слідство.

    Ужгородський міськвідділ міліції радить власникам автотранспорту, як максимально захистити своє майно та не стати жертвою злочинців: в обов’язковому порядку обладнайте автомобіль протиугінними приладами. Закривайте кришку бензобаку, щоб попередить крадіжку бензину. На ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють, якщо через будь-які обставини це зробити неможливо, ніколи не залишайте автівку на пустирі чи в іншому місці, де погане освітлення. Залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку чи ближче до іншого автомобіля, щоб затруднити злочинцеві проникнути до нього. Якщо ви надовго залишаєте машину на стоянці, піклуйтесь про те, щоб вона не була заправлена пальним.

    Шановні громадяни! Сподіваємося, що наші поради, допоможуть Вам зберегти свої машини та речі, що в них знаходяться. Якщо Ваш автомобіль все ж таки обікрали, ні в якому разі не сідайте всередину машини, а відразу телефонуйте 102, чим раніше ви це зробите, тим швидше будуть знайдені злочинці. Пам’ятайте, цілісність та збереження автотранспортного засобу, в основному, залежить від Вас самих. Будьте обережні!

    Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору