ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська облрада звернеться до Кабміну з пропозицією профінансувати протипаводкову програму

    29 березня 2024 п'ятниця
    54 переглядів
    Для протипаводкового захисту р.Тиса у 2015 році потрібно 172,5 млн. гривень

    Відповідний проект рішення оприлюднено на сайті обласної ради.

    В ході чергового пленарного засідання 19 сесії депутати Закарпатської обласної ради планують прийняти звернення до Прем’єр-міністра України з пропозицією при формуванні державного бюджету України на 2015 рік передбачити в повному обсязі фінансування з державного бюджету через Державне агентство водних ресурсів України заходів комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса на території Закарпатської області у сумі 172,5 млн. гривень. Відповідний проект рішення оприлюднено на сайті обласної ради.
    «Одним з найбільш пріоритетних напрямків роботи місцевих органів виконавчої влади Закарпатської області є забезпечення протипаводкового захисту населених пунктів та територій.
    З цією метою на рівні держави та області розроблені і затверджені відповідні Програми, в яких поєднані структурні і не структурні елементи захисту від шкідливої дії вод.
    Однак в останні два роки заходи Програм з державного бюджету практично не фінансувались і проектні та будівельні роботи не виконувались, а здійснювалось лише часткове погашення кредиторської заборгованості за минулі роки, залишок якої на сьогодні складає 15,4 млн. гривень.
    Впровадження сучасних методів моделювання паводкових ситуацій показало, що внаслідок незавершених робіт з реконструкції водозахисних споруд на р. Тисі, можливе виникнення катастрофічних ситуацій, які лише в низинній частині області призведуть до затоплення значних територій у більш ніж тридцяти населених пунктах Виноградівського, Берегівського, Іршавського та інших районах області.
    Відсутність надійного захисту територій області також унеможливлює розвиток їх інфраструктури та залучення на ці цілі інвестицій.
    Тому, депутатський корпус обласної ради, просить Вас, шановний Арсенію Петровичу, при формуванні державного бюджету України на 2015 рік передбачити фінансування через Державне агентство водних ресурсів України заходів комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса на території Закарпатської області у сумі 172,5 млн. гривень.
    Виділення цих коштів дасть можливість погасити існуючу кредиторську заборгованість, продовжити та завершити виконання протипаводкових робіт на найбільш складних ділянках, а також залучити додаткові кошти міжнародної технічної допомоги на розвиток водогосподарського комплексу і посилення захисту від шкідливої дії води у регіоні», - йдеться в проекті звернення.
    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору