ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Василь Половка: "Штаб - це мозковий центр Іршавського райвідділу міліції" (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Міліцейські штабісти Іршавщини відзначають професійне свято.

    Сьогодні своє професійне свято відзначають працівники штабних підрозділів міліції. В Іршавському райвідділі штаб ось уже понад 10 років очолює майор міліції Василь Половка - наш сьогоднішній співрозмовник.

    Він кожного ранку приходить на роботу раніше за інших, завжди пунктуальний, зібраний та підтягнутий. Штаб Іршавського райвідділу міліції майор Василь Половка осчолює вже понад 10 років.

    Після строкової служби в лавах Збройних сил України, Василь Михайлович одразу прийняв рішення стати правоохоронцем. Пішов працювати до Іршавського райвідділу помічником слідчого і одночасно навчався у Львівському державному університеті внутрішніх справ України. Після отримання вищої освіти деякий час працював у дізнанні, а далі очолив штаб райвідділу.

    На даний час у його підпорядкуванні знаходяться 4 помічники начальника–оперативні чергові райвідділу, 4 помічники оперативних чергових та інспектор штабу майор міліції Сергій Волошиновський, який є незмінним його помічником.

    - Василь Михайлович, розкажіть про роботу чергової частини райвідділу.

    - Мій робочий день починається і закінчується з чергової частини, куди надходить вся інформація про вчинені злочини, про всі заходи, які проходять на території району. Тільки впродовж поточного року до чергової частини Іршавського райвідділу надійшло 4526 звернень та повідомлень громадян. Кожного чергування слідчо-оперативна група здійснює по 15-20 виїздів на добу. Бувають такі чергування, що правоохоронці не встигають із одного виклику приїхати, як черговий повідомляє, що вже в іншому кінці району потрібна допомога міліції. Особливо напружені чергування під час святкувань державних та релігійних свят. В цей час збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод, чимало звернень через зловживання алкоголем, коли бурхливі застілля закінчуються тільки після втручання міліції. Однак у такий складний період у міліції чергують посилені слідчо-оперативні групи, тож навіть в екстремальних ситуаціях громадяни не залишаються без допомоги.

    - Багато громадян, якщо бачать міліцейський УАЗ, кажуть, що вже хтось потребує допомоги і міліція поїхала на виклик. Що скажете на це?

    - Дійсно, наш УАЗ «Патріот» і ще два службові автомобілі є для громадян своєрідним орієнтиром. Якщо ці автомобілі хтось побачив на вулиці, то відразу стає зрозумілим, що міліція поїхала на виклик, комусь потрібна допомога. Наш район географічно складний, є населені пункти, до яких на звичайному легковому автомобілі слідчо-оперативній групі доїхати вкрай важко. Для цього наші водії, знаючи добре місцевість і враховуючи погодні умови та стан доріг, використовують потужніші автомобілі, ті ж УАЗи.

    - Як чергова частина відстежує оперативну обстановку під час проведення культурно-масових заходів у м.Іршава?

    - У зв′язку з складною ситуацією в державі, цього року у м.Іршава культурно-масових заходів було проведено небагато. Але якщо їх будуть проводити більше, то чергова частина організує охорону громадського порядку. Вже кілька років, як у черговій частині встановлено великий монітор, до якого підключено камери відеоспостереження, за допомогою яких можна відслідкувати всю оперативну обстановку в м.Іршава, бачити, хто виїхав і хто в′їхав до міста.

    - Штаб райвідділу це не тільки чергова частина, чим він ще займається?

    - Штаб здійснює контроль за дотриманням обліково-реєстраційної дисципліни, тобто відслідковує приймання, реєстрацію та розгляд звернень громадян. Нещодавно були зареєстровані факти у с.Білки, с.Імстичево та м.Іршава, коли людина телефонує, викликає міліцію, при цьому називаючи чужу адресу і чуже прізвище. Міліція виїжджає, а в дійсності там немає ніякої бійки, за вказаною адресою проживають зовсім інші люди, або на місці події взагалі нікого немає. Хотілось би, щоб громадяни, які телефонують на «102», відносились до звернення в міліцію з відповідальністю і за будь-яких дрібниць не викликати правоохоронців. Адже, можливо, в цей час комусь в іншому селі справді потрібна допомога міліції.

    Крім цього, штаб проводить аналіз оперативної обстановки на території району, від чого залежить, скільки працівників міліції вийде на чергування і в якому напрямку вони будуть патрулювати. Штабісти розробляють та контролюють хід виконання поточних та перспективних планів роботи райвідділу і заходів щодо удосконалення оперативно-службової діяльності галузевих служб райвідділу.

    - Наостанок, що б ви, Василю Михайловичу, побажали своїх підлеглим і взагалі всім штабістам в день професійного свята?

    - У першу чергу бажаю всім мирного неба, міцного здоров»я, успіхів на професійній ниві, багато сонячних і щасливих днів, добробуту, спокою у родинах.

    Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору