ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцям цьогоріч надано понад 72 тисячі адмінпослуг у сфері земельних відносин, дві третини з яких - безоплатно

    23 квітня 2024 вівторок
    55 переглядів
    Серед безоплатних послуг 21,6 тис. щодо державної реєстрації земельних ділянок

    З початку 2014 року землевпорядна служба Закарпатської області надала мешканцям регіону 72,6 тис. адміністративних послуг у сфері земельних відносин, з яких 49,2 тис. (67,8%) – на безоплатній основі. Про це повідомило Головне управління Держземагентства в області.

    Серед безоплатних послуг: 21,6 тис. – щодо державної реєстрації земельних ділянок, 13,9 тис. – з надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками, землекористувачами та угіддями і 12,1 тис. послуг – щодо надання витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
    Крім того, на платній основі фахівці надали 11,8 тис. висновків про погодження документації із землеустрою та 9,8 тис. відомостей із Державного земельного кадастру про земельну ділянку у формі витягу.
    За надані фахівцями адміністративні послуги до Державного бюджету України надійшло 1,5 млн гривень. Зокрема, за останній місяць отримувачі послуг перерахували до скарбниці 100 тис. гривень.
    Як відомо, надання адмінпослуг у сфері земельних відносин регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2011 № 835 “Деякі питання надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами адміністративних послуг”. Зазначеною постановою затверджено розмір плати за надання Держземагентством України та його територіальними органами платних адміністративних послуг, перелік платних адміністративних послуг і перелік адміністративних послуг, що надаються на безоплатній основі
    Наказом Держземагентства України від 29.03.2013 № 132 затверджені Інформаційні та Технологічні картки адміністративних послуг, які надаються Держземагентством України, з якими можна ознайомитися на веб-сайті органу.

    Прес-служба Держземагентства України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору