ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський лісоруб загинув після "вільного падіння" з тридцятиметрової висоти

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    Смертельний випадок у Кам’яницькому лісництві на Ужгородщині.

    Днями завершила свою роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 5 листопада ц.р. з Василем К., 1983 р.н., лісорубом ТОВ «Тріо – Транс» в урочищі Плевний потік Кам’яницького лісництва на Ужгородщині.

    Як повідомив голова комісії, заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Богдан ДОРОШ, робітник отримав смертельну травму внаслідок падіння з майже 30-метрової висоти гілки букового дерева довжиною 12 метрів.

    Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва, фахівці якого провели обстеження злощасної гілляки, причинами фатального падіння стали ураження деревини т.зв. некрозним грибковим захворюванням, закритим відмерлим сучком та біологічна особливість дерев накопичувати вологу в осінньо-зимовий період, що призвело до різкого збільшення маси гілки. Разом з тим визначити за зовнішніми ознаками подібну сукупність небезпек на висоті понад 25 метрів під час проведення підготовчих та лісозаготівельних робіт є неможливим.

    Відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України, даний випадок вважається пов’язаним з виробництвом. Розроблено також комплекс заходів, спрямованих на запобігання подібним нещастям у майбутньому.

    Враховуючи той факт, що за останні роки на території області сталося вже кілька аналогічних нещасних випадків, теруправління, крім того, звернулося з відповідним дорученням до Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. У документі йдеться про необхідність ініціювати розроблення Державним агентством лісових ресурсів України доповнень до Правил охорони праці для посилення заходів безпеки працівників під час лісосічних робіт у переспілих насадженнях та їхнього втілення у практику.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору