ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Буря в склянці води, або Як із мухи слона зробили...

    19 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    Інтернет-"утка" про реорганізацію Ужгородської районної поліклініки.

    Несподівану реакцію викликало трактування розпорядження голови районної ради, яке з’явилось у понеділок на офіційному сайті райради, про проведення другого пленарного засідання сімнадцятої сесії VI скликання, точніше 11 пункт порядку денного – проект рішення «Про реорганізацію лікувально-профілактичної установи «Ужгородська районна поліклініка» в інтернет=просторі. Ситуацію прокоментував навіть голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль.

    Позицію місцевої влади з’ясовував наш кореспондент.

    Михайло ФЕДИНЕЦЬ, голова районної ради:

    – Повідомлення деяких ЗМІ про те, що ми плануємо закрити районну поліклініку, а відтак «перенести» її до Чопа, м’яко кажучи, не відповідає дійсності. Справді, на чергову сесію райради порядком денним, серед інших, виноситься проект рішення «Про реорганізацію лікувально-профілактичної установи «Ужгородська районна поліклініка». Депутатам пропонується реорганізувати лікувально-профілактичну установу «Ужгородська районна поліклініка» в поліклінічне відділення №2 районної лікарні №1 м.Чоп. У проекті йдеться лише про технічні питання перейменування структурних підрозділів, а не про якусь там ліквідацію. Тож районна поліклініка Ужгородщини і далі прийматиме мешканців району, і ніхто її не закриває.
    І саму споруду, де нині знаходиться медзаклад, ніхто нікому не продаватиме. Зміниться лише назва – районну поліклініку по суті введуть у структуру районної лікарні, у такий спосіб створивши поліклінічне відділення №2 Ужгородської районної лікарні №1 міста Чоп.

    Анатолій ТИМЧЕНКО, в.о. голови райдержадміністрації:

    – Інформація про перенесення та закриття райполіклініки з Ужгорода є недостовірною. У вівторок зранку я особисто зустрічався з колективом закладу і спростував усі чутки. Заспокоїв і медиків. Реорганізація потрібна, щоб вирішити юридичні питання та дати можливість працювати поліклініці відповідно до закону, зокрема, щодо проведення медоглядів.

    У ході реорганізації поліклініку введуть у структуру райлікарні, при цьому вона залишатиметься і надалі працюватиме за тою ж адресою. Реорганізацію відбудеться шляхом приєднання, а не перенесення чи закриття.

    До речі, нині установа не може повністю виконувати свої завдання. Передовсім, це стосується проведення медоглядів працівників певних категорій. Адже за нормами наказів профільного міністерства, щоб провести медичні огляди, потрібне лабораторне та рентгенологічне обстеження особи, що звернулась до лікарів. Зокрема цими документами чітко регламентовано, що медогляд працівників проводиться закладами охорони здоров’я, що віднесені до другої, першої, вищої акредитаційної категорій. Наразі ж, відповідно до нормативних документів, такої акредитації заклад не має. Натомість, нині ми маємо ось що: у «намальованій» у статуті лабораторії проводиться лише забір крові і сечі, відтак, матеріал направляється до Чопа, а звідтіля, результати знову повертаються в Ужгород. Такі «маршрути» - це вже порушення нормативних документів, які чітко регламентують цю процедуру. Всі ми також розуміємо, що в даний час держава не може забезпечити дороговартісне обладнання і для рентген-кабінету. А реорганізація і дасть можливість врегулювати подібні питання. Жителі ж Ужгородщини, як і працівники, не відчують жодного дискомфорту, так як заклад залишиться, де і є, зміни торкнуться його назви.

    Тетяна СТРОГА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Фединцю!!! Ти што не знаєш кулько в нас ПП в районі? ПП Чопик, ПП Палінкаш, ПП Бодак, ПП Худан, ПП твого племянника Скалінчана, ПП Рогач, ПП Палушка, ПП Шинкаренко, ПП Малеш, ПП Сливка, ПП Сабо, ПП Бакша....айбо ще їх тулько є, што папіря ти не устачить оби їх усіх переписати. Скоро прийдуть до тя реєструвати акціонерноє товариство!