ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто виграв фінал Ліги чемпіонів на Закарпатті?

    18 квітня 2024 четвер
    51 переглядів
    Це вирішуватимуть в кабінетах Федерації футболу Закарпаття.

    Це вирішуватимуть в кабінетах Федерації футболу Закарпаття.

    Фінальна гра цьогорічної Ліги чемпіонів виявилася дуже емоційною і насиченою на події. Стадіон «Тиса» в селі Петрово, який приймав заключні ігри розіграшу «Ліги чемпіонів Закарпаття», виявився у відмінному стані, тож гравці обох команд мали змогу продемонструвати свій найкращий футбол.

    Хоча свої корективи внесла небесна канцелярія час від часу поливаючи поле, тим самим пришвидшуючи гру.

    Обидва клуби були забезпечені підтримкою своїх вболівальників, яких приїхало чимало. Особливо відзначились зарічанські фанати, постійно запалюючи фаєри та кидаючи петарди.

    Старт поєдинку пройшов у розвідувальному темпі. Берегівчани намагались грати першим номером, але без ефективних просувань вперед. Лише на 7 хвилині Купаш завдав першого удару в рамку воріт та воротар був на місці. Заріччя відповіло пострілом зі штрафного по центру метрів з 30, Демський без труднощів бере цей м’яч.

    Подача зі штрафного від Мирослава Бундаша призвела до небезпечного, але не точного удару головою Сливки. Іршавчани час від часу відповідали стрімкими атаками в одній з яких Йосип Бундаш виконав подачу з флангу, яку голкіпер перериває та першим на добиванні Юрій Булеза, який б’є по центру з 13 метрів та Демський зупиняє м’яча перед лінією воріт.

    Вже на двадцятій хвилині Гать заробляє кутовий, перша подача якого закінчилась ударом Молнара, а другий корнер у виконанні Мирослава Бундаша втілив у гол Іван Чегіль, точно пробивши головою метрів з семи.

    Ініціатива й надалі залишалася за «Артосом», про що свідчать ще декілька моментів близьких до взяття воріт. Спочатку Мирослав Бундаш пройшов свого опікуна і на вході в штрафну пробив, але точно у воротаря. На 32 хвилині правий півзахисник Ласло Пал увірвався зі свого флангу до штрафного майданчику і мав нагоду збільшити рахунок у матчі та його удар в останній момент заблокував захисник.

    Та кінцівку першого тайму можна сміливо занести в актив Заріччя. За п’ять хвилин до перерви Василь Булеза здійснив рейд правим флангом і виконав гострий простріл, який не вдало замкнув Мудра. А вже через хвилину Мудра з лівого краю прорвався майже до самої лінії і прострілив та після рикошету від захисника Артоса, м’яч відскочив до Йосипа Бундаша, який спокійно з двох метрів переправив круглого у ворота.

    По закінченню першого тайму представники «Артоса» звернулися до інспектора із заявою про порушення регламенту змагань зі сторона іршавчан, оскільки їхні три гравці були задіяні в іграх обласної першості. Тому одразу з початком другої половини фіналу їх було знято з гри.

    Команди не радували вболівальників гострими моментами, зосередившись на в’язкій боротьбі у центрі поля. На перший план виходили бійцівські якості, в цьому плані суперники були рівні. Берегівські футболісти більш впевнено йшли вперед, маючи намір визначити переможця ще в основний час. Так Чегіль мав ще одну нагоду забити головою після подачі з кута поля та м’яч просвистів над перекладиною. Кундрик наважився на дальній удар з 28 метрів і Шестак в падінні переводить шкіряного на кутовий. Також до їх активу можна записати небезпечні простріли з флангів від Чегіля та Купаша, але без адресата.

    Мав місце в поєдинку неприємний епізод в другому таймі, коли після частих кидань петард від вболівальників Заріччя, арбітр матчу Ярослав Козик зупинив гру і попередив представників обох команд, щоб прийняли міри, інакше поєдинок завершиться достроково.

    Гравці Заріччя ближче до закінчення основного часу не використали свої нагоди, щоб вийти вперед. Півзахисник біло-червоних був першим на підборі та його удар зльоту вийшов трішки не точним. Удару Анатолія Ломаги також бракувало точності.

    Вже в останні хвилин Чобо Переш ударом здалеку потривожив Шестака. Фінальний свисток Козика зафіксував нічию в основний час, далі очікувалась серія одинадцятиметрових. Пробивши по десять раз, з рахунком 8:7 перемогу святкували зарічанці. Героєм можна вважати воротаря іршавчан Василя Шестака, який відбив один удар з позначки і забив переможний пенальті.

    Та це ще не кінець і тепер вияснення дійсного переможця матчу переноситься в кабінети федерації футболу Закарпаття. Оскільки в стартовому складі іршавчан вийшли воротар Василь Ігнатишин (гравець «Бужори» Іршава), Мирослав Мудра (нападник «Севлюш» Виноградів) та Юрій Костик (захисник «ДЮФК Мукачево»). До того ж, вони мали картки з іншими прізвищами і своїми фотографіями, на двох з яких навіть не було печатки. Явне порушення регламенту змагань, скоріш за все призведе до перегляду результату матчу. Та дочекаймося рішення компетентних в цьому питанні органів, яке згодом буде опубліковане на нашому сайті.

    ФК «Артос» Гать – ФК «Заріччя» 1:1 (пен. 7:8)

    Голи: Чегіль, 20 – Й. Бундаш, 41.

    Артос: Роман Демський, Іван Чегіль, Михайло Калій, Золтан Форкош, Іван Сливка, Ласло Пал, Сергій Кундрик, Чоба Переш, Йожеф Молнар, Мирослав Бундаш, Золтан Купаш.

    Тренер – Гей Б.

    Заріччя: Іван Іванчик, Юрій Бобіта, Михайло Греба, Анатолій Ломага, Йосип Бундаш, Юрій Булеза, Ярослав Марко, Василь Булеза, Аркадій Гасинець, Іван Ільницький, Михайло Брич.

    Тренер – Булеза М.

    Тарас Галушка, lobda.at.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору