ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець налагодив виробництво дерев'яних тризубів на вершечок новорічної ялинки

    20 квітня 2024 субота
    71 переглядів
    Перед Новим роком на продажу ялинок можна заробити ­до 20 тисяч гривень.

    Замовлень має дуже багато. Так само користуватимуться попитом ялинкові прикраси з національним орнаментом або в стилі мілітарі.

    — Торік перед Новим роком заробив три тисячі гривень на п'яних. Працював водієм за викликом. Після корпоративів розвозив людей на їхніх машинах по домах, — розповідає киянин 38-річний Руслан Кухарук. Працює у фірмі, що продає будматеріали.
    За послугу брав 350–550 грн, залежно від марки машини й адреси замовника.

    — Ідею знайомий підказав, він так заробляв у Донецьку. Головне — знати, де знаходяться міжнародні компанії й багаті банки. Вони влаштовують пишні корпоративи. У нас на фірмі зазвичай за кілька тижнів до Нового року застій. Ніхто нічого не купує. То ми з колегою вирішили підзаробити. Скинулися по 300 гривень, надрукували рекламні листівки. Обійшли 12 офісів крупних компаній. Ще витратили гривень 150 на шоколадки офіс-менеджерам. Просили зробити розсилку всім співробітникам. Найбільше замовлень було з 19 по 30 грудня. Майже щодня хтось звертався. Я перевіз 15 людей, товариш — 11, — говорить Руслан. — Чиновники торгуються, роблять зауваження. Можуть вилаяти. Відвозив помічника судді. Він приїхав по свою дружину. Вона в банку працює. Приєднався до корпоратива, нажерся. Ледь у машину всадили. Тільки виїхали з Києва, він прокинувся. Як заверещить. Почав кермо вихоплювати. Ледь в аварію не потрапили. Думав, що я — крадій. Працівники міжнародних компаній п'ють небагато. Чайові дають власники бюджетних машин. Один чоловік поклав додатково сотню й подарував корпоративний набір цукерок. Найскладніше в цій роботі — добиратися назад із передмістя. Таксисти беруть не менше 180 гривень. Якось зловив попутку з села Щасливе під Борисполем. Чоловік на "Волзі" довіз до Києва за 50 гривень.

    32-річна Оксана Климчук із Черкас торік розвозила подарунки на замовлення.

    — Розмістила оголошення в ліфтах багатоповерхівок: "Подарунок за годину. Від 60 до 199 гривень". У листопаді замовила китайських товарів. У мене не було жодного товару, що в закупці коштував би дорожче 50 гривень. Вибирала їх довго. Треба, щоб і практичні були, і виглядали не дешево. Найпопулярніші — чашки з заварником, формочки для смажених яєць, скриньки для прикрас. Усе не розпродала, але заробила за два дні 1,5 тисячі гривень. Кілька разів віддавала подарунок безкоштовно. Один чоловік замовив привезти квіти й манікюрний набір. Привезла, а він забув гроші з карточки зняти. Побіг до банкомата. Півгодини минуло — нема. Виявилося, впав і зламав ногу. То я ще й в травмпункт його відвозила. Грошей за доставку подарунка не взяла.

    Невигідні послуги для багатих

    — Цього року заробити перед новорічними святами буде складніше, — каже 32-річний Володимир Марченко, спеціаліст компанії "ОВБ Алфінанц Україна". — Невигідні тепер послуги для багатих. Усі почали економити. Менше замовлятимуть новорічний декор у квартиру, орендуватимуть прикраси для будинку. Ялинки по 400–500 гривень не купуватимуть. Багато компаній відмовляються від корпоративів. Тому менший попит на послуги тамади, акторів. Натомість перукарі й таксисти зароблять більше, ніж минулого року. Підвищуватимуть ціни на свята на 15–20 гривень. Вигідно торгувати речами з національною символікою. Знаю чоловіка із Закарпаття, який налагодив виробництво дерев'яних тризубів на вершечок ялинки. Замовлень має дуже багато. Так само користуватимуться попитом ялинкові прикраси з національним орнаментом або в стилі мілітарі.

    Продумувати передноворічний бізнес потрібно ще влітку й мати кілька запасних варіантів, вважає фінансовий консультант Тарас Радзівіл.

    — Можна добре заробити на листах від Діда Мороза. Така послуга популярна у великих містах. Достатньо розмістити якомога більше оголошень в інтернеті й соцмеражах. На одному листі заробляють 50–100 гривень. Добре продаються оригінальні календарі, блокноти-тижневики. На кожному наварюють 40–50 гривень. У невеликих містах найкращий прибуток — на ялинках і піротехніці.

    Володимир МУКАН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору