ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оновлена програма енергоощадності Закарпаття має бути готова до кінця року

    29 березня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    Василь Губаль про ситуацію з альтернативним опаленням

    Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль розповів про ситуацію із переведенням закладів бюджетної сфери на опалення, альтернативне газовому. Керівник області повідомив, що зараз в районах області тривають роботи з облаштування твердопаливних котлів у закладах освіти, медицини і культури, кошти на яких надійшли із субвенцій з державного бюджету.

    «На місцях доповідають, що працюють. Є певні поодинокі затримки саме з постачанням котлів – виробники не завжди встигають. Але бачу, що із завданнями райони і міста переважно справляються», - поінформував голова ОДА.

    Василь Губаль також повідомив, що до кінця року має бути готова оновлена Програма енергоощадності Закарпатської області, яка власне і передбачає поступовий перехід на альтернативне опалення.

    «Я вважаю, що в цій сфері повинна бути жива конкуренція. У жодному разі не може бути мови про практику, щоби такими справами займалися якісь «обрані» фірми – тільки різні підприємства, обрані за принципом кращих пропонованих умов. Тож очікуємо на пропозиції від підприємств, готових брати участь у цих проектах. Також є практика, коли підприємства самі вкладають кошти в облаштування систем, а потім продають свої послуги з теплопостачання (кілька закладів в області вже працюють за цією схемою, наприклад на Тячівщині і Міжгірщині, вивчаємо доцільність). Отже, запрошуємо до співпраці», - цитує Василя Губаля прес-служба Зпакарпатської ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору