ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська майстриня творить справжні дива з підручних матеріалів! (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    88 переглядів
    Вікторія Клубей створює новорічні дива власноруч.

    Вікторії Клубей усього 21 рік. Вона творить справжні дива з підручних матеріалів. Вироби під брендовою назвою «Маленька Шафа» відомі не тільки на Закарпатті, але й далеко за межами України.

    Молода майстриня об’їздила вже чи не всі вітчизняні творчі фестивалі, презентувала мистецтво навіть у кількох зарубіжних країнах. Святковий настрій своїми руками За фахом Вікторія – географ-біолог. Крім того, пише чудові вірші. Тож, як кажуть, творча людина талановита у всьому… Виробами ручної роботи молода дівчина захопилася ще в шкільні роки. Спочатку виготовляла біжутерію та сувеніри із натурального каміння, згодом – із полімерної глини, а відтак захопилася квітковим хендмейдом. У роботі використовує засушений рослинний матеріал, заливаючи його епоксидною смолою. – Усього, що знаю, навчилася через Інтернет, експериментувала, переглядала майстер-класи, вдосконалила майстерність. Спочатку деколи доводилося викидати заготовки, недопрацьовані вироби. Звісно, нервувала, аж поки не опанувала ремесло на належному рівні. Зараз більшість речей у нашому домі – саме рукодільні експонати. 


     

    Бо ж настрій людина створює собі сама, а елементи декору, зроблені з особливою любов’ю власноруч, додають помешканню особливого комфорту, – ділиться думками майстриня. Тож до зимових свят оселя Вікторії Клубей перетворюється на казковий будинок. Ялинка, прибрана особливими кульками, сніжинками та іграшками, зробленими господинею, має надзвичайно вишуканий вигляд. Та наряджає ґаздиня не лише лісове дерево, а кожен куточок у помешканні… Її вироби вирізняються витонченістю, елегантністю, акуратністю й ніби випромінюють тепло та життєдайну енергетику власниці. Уламочок літа посеред зими Звичайно, до Новорічно-Різдвяних свят умілиця дбає й про подарунки рідним, знайомим, близьким та друзям. 

    І насправді немає кращого сувеніра, ніж той, що виготовлений самотужки. – Дуже люблю робити прикраси із натуральними квітами, адже сухоцвіт у похмурі зимові дні завжди нагадує про літо. Інколи замовниці приносять мені бутони з весільних букетів, які просять обрамити, оформити, тобто увічнити приємну життєву мить. Хтось любить амулети, хтось – обереги, хтось – просто красиву біжутерію. До речі, із далеких мандрівок завжди привожу додому якісь екзотичні росини. Адже народилась я в осерді мальовничої природи – у селі Велятино, що на Хустщині. 

    І хоч зараз мешкаю в Тячеві, та ця дитяча приязність до краси довкілля назавжди залишилася в моїй душі, – розповідає Вікторія. У цікавому хобі умілицю завжди підтримували батьки, а зараз – чоловік Роман. Він не тільки допомагає дружині збирати неординарні за формою та структурою камінці, але й за допомогою спеціального пристрою полірує вироби, які потребують ретельної обробки. – Створюючи авторські витвори, природний матеріал можна підібрати найрізноманітніший. Головне, щоб ідею супроводжував хороший настрій, – усміхається дівчина. – Сухоцвіт, залитий епоксидною смолою й оформлений у сережки, браслети, персні, намисто, кулони, брошки, – дуже модна тенденція цього року. Такі аксесуари підходять для новорічних вечірок, корпоративів, різдвяних святкувань. Правда, для того, аби виготовити ексклюзивну річ, потрібно витратити чимало часу, бо кожен шар висихає 24 години, а інколи для того, щоб повністю покрити виріб, треба нанести і більше п’яти шарів. Тож аби, скажімо, зробити гарне дизайнерське намисто, треба деколи попрацювати з ним навіть місяць. Квіти, що ніколи не зів’януть Як у казці «Дванадцять місяців», Вікторія Клубей демонструє великий кулон із «живим» підсніжником. 

    Здається, що рослину щойно зірвано й поміщено у крапельку-сльозину доброї дідової дочки… Та слід зазначити, що умілиця працює не тільки із засушеними квітами. У неї чимало прикрас зі шкіри, бісеру, натурального каміння, каучуку… Крім звичайної, використовує й посріблену та позолочену фурнітуру. Надихають у творчості майстриню фарби, пензлі, книги з віршами та… навіть мрії. Дівчина не просто перетворює підручні матеріали на мистецькі дива, але й придумує цілі сюжетні колекції. – Мені здається, що для більшості краян квіти стали символом урочистостей, церемоній, офіційних заходів, – зазначає Вікторія. – Тож чому б не подарувати прекрасну рослинку у виробі до Нового року близькій людині? Багато хто сумує, коли зрізані квіти у вазі починають втрачати принаду. Та завдяки спеціальній техніці мої тендітні листочки й бутончики ніколи не зів’януть… Оригінальні прикраси мешканки Тячева замовляють люди з різних країн. Її творчість популярна в соціальних мережах, її вироби оздоблюють вітрини крамниць різних населених пунктів Закарпаття. А в майстерні умілиці навіть у зимові дні, крім вітражних «морозних» візерунків, створених на скляних вазонах, завжди пахне сонцем та трояндами… 

    Марина АЛДОН
    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору