ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Інтернет-шахрай "розвів" неповнолітнього на 1800 гривень!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    16-річний хлопець із м.Іршава потерпів від інтернет-шахрая.

    Протягом останнього часу до Іршавського райвідділу міліції надходять звернення громадян про те, що хтось став жертвою зловмисників, які обманом видурюють у громадян гроші. Зокрема, трапляються випадки, коли потерпілі страждають від дій так званих інтернетних шахраїв.

    Черговим потерпілим став 16-річний хлопець із м.Іршава, який за оголошенням в Інтернет-мережі хотів купити відео-карту для комп’ютера. Переглянувши ряд оголошень, він знайшов потрібний товар, зв’язався із продавцем по мобільному телефону і домовився про покупку. Однак продавець погодився надіслати товар тільки після перерахунку покупцем грошей на рахунок у банку. Хлопець на умови погодився, пішов до банку, де через банківський термінал на рахунок незнайомця перерахував 1800 гривень.
    Із того часу пройшло кілька днів, продавець на телефонні дзвінки не відповідає. Після цього батько неповнолітнього звернувся із заявою до Іршавського райвідділу міліції. Правоохоронці здійснюють заходи щодо встановлення особи зловмисника, дана подія кваліфікована за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).
    За словами заступника начальника Іршавського райвідділу міліції підполковника Мирона Лещишина, громадянам слід ставитися до пропозицій приватних осіб в Інтернет-мережі більш відповідально, особливо коли щось купляють діти. Перед тим, як переказувати кошти, потрібно перевірити інформацію про особу чи підприємство, читати відгуки клієнтів. Розраховуватись за товар слід тільки після його отримання.

    Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору