ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Василь Губаль подякував депутатам Закарпатської облради за бюджет

    19 квітня 2024 п'ятниця
    43 переглядів
    Закарпатські депутати проголосували за головний фінансовий документ краю.

    У вівторок, 30 грудня, Закарпатська обласна рада зібралася на підсумкове, або ж бюджетне пленарне засідання. Найважливіше, про що йшлося – це Програма економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2015-й рік та основні напрями розвитку на 2016-2017 роки, Програма "Турбота" щодо посилення соціального захисту громадян, і, власне, розгляд і затвердження бюджету області на прийдешній рік.

    І депутати таки проголосували за головний фінансовий документ області та схвалили зміни до ряду обласних програм.
    Голова ОДА Василь Губаль, коментуючи хід сесії, зазначив, що вдячний депутатам, що сконсолідувалися і затвердили бюджет. "Загалом нас чекає важкий бюджетний рік. Зокрема, і дуже багато нових аспектів. Були нарікання на те, що бюджет готувався "з коліна" – так сталося, враховуючи всім відомі обставини прийняття бюджету держави. Але позитивним є той факт, що навколо бюджетних питань депутати згуртувалися. Загалом у ньому враховані аспекти, пов’язані з програмою "Турбота" – програмою соціального захисту, іншими важливими речами, які потрібні, аби жив господарський комплекс області. Бюджет треба було прийняти вже сьогодні, аби райони, врахувавши 14 днів з дня його оприлюднення, могли рухатися зі своїми фінансовими документами" – зазначив Василь Губаль.
    Керівник краю наголошує: для місцевого самоврядування є чимало нового стосовно бюджету, й фінансове управління повинне мати можливість роз’яснити, допомогти налагодити працю. Відтак 5 січня керівники фінансових департаментів і управлінь в області, керівники міст і районів матимуть зустріч саме стосовно роботи в нових умовах.
    "У депутатів були питання і про дороги. Наразі ми не готові дати остаточні дані про кошти на їх утримання і ремонт "до копійки" – розглянемо це на наступному пленарному засіданні, вже буде конкретика щодо того, за які ремонти візьмемося навесні. Зараз же важливо, аби ми пережили зиму", - говорить керівник області.
    Окремо голова ОДА наголосив на "енергетичній" обласній програмі. Так, на сесії внесли зміни до Програми переведення у 2012-2015 роках котелень бюджетних установ на альтернативні види палива. Нею передбачено близько 40 мільйонів гривень на реалізацію проектів переведення бюджетних закладів на альтернативне опалення та заходи з енергоощадження. Керівник області вважає це дуже важливим напрямком роботи й наполягає на активних діях у рамках програми енергозбереження та ставить відповідні задачі перед містами і районами області. Також голова ОДА звітує: вдалося завершити фінансування проектів з переведення закладів освіти на альтернативне опалення й освоїти кошти державної субвенції та також збудувати котельні і коштом місцевих юджетів. "Райони спрацювали, я вдячний їм за це. Продовжимо роботу у наступному році й думаю, що закарпатці відчують результати. Енергозаміщення та альтернативні джерела опалення зараз більш ніж актуальні, тож діятимемо для розвитку цих проектів", - сказав Василь Губаль.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору