ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Пам’ятник Марії Терезії в Ужгороді – вдячність за її внесок у розвиток міста" (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    В Ужгороді відкрили пам'ятник австрійській імператриці Марії Терезії.

    Сьогодні в Ужгороді навпроти греко-католицького Кафедрального собору відкрили сквер Марії Терезії та освятили її пам’ятник.

    На знаковій для міста події були присутні багато відомих ужгородців та гостей міста: Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік та інші.

    Серед головних цілей організатори називають забезпечення панорамного вигляду на Кафедральний собор та увіковічення Марії Терезії та інших історичних постатей, які внесли найбільший вклад у розвиток Замкового Кварталу в Ужгороді.

    «Пам’ятник Марії Терезії – вдячність за її внесок у розвиток міста. Ідея зріла уже давно, але потрібно було вирішити лише правові моменти», – сказав єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

    У «Пантеоні Замкового Кварталу» розташовані також і рельєфні портрети відомих діячів, котрі зробили неабиякий вклад у розвиток Ужгорода, серед яких Святий Іштван, Карл Роберт, Філіп Другет, Міклош Берчені та Андрій Бачинський.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору