ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Над чашею басейну-рекордсмена, краном-велетнем і скульптурами-виливайками трудилися 125 майстрів різних професій (ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    82 переглядів
    Кран, схожий на водопровідний, але зовсім не він!

    На цьому будівництві на Закарпатті використано понад 2000 тонн бетону та 71 кілометр арматури. А від задуму до практичного втілення минуло 15 місяців.

    Кран, схожий на водопровідний, але зовсім не він, через день після настання нового року встановили на Закарпатті. Запрацював він у селі Косино Берегівського району, відомому своїми термальними джерелами.
    Над новоспорудженою чашею басейну здіймається скульптурний кран заввишки 11 метрів. Довкола нього згруповано комплекс менших фігур — 5-метрову «пляшку вина», 3-метрову «кавову чашку», 3-метрову «флягу для паленки» та 5-метровий «пивний кухоль». З них виливатиметься насичена мінералами термалка, щогодини по 330 кубічних метрів. Фігури мають великий запас міцності, оскільки виготовлені зі склопластику, що використовується у виробництві автомобілів.
    Цей фонтан-басейн найбільший в Україні — 46 метрів у діаметрі.
    Над композицією художники і скульптори працювали вручну майже півроку, — сказав один із авторів проекту інженер Андрій Сусол. — Загалом над чашею басейну, краном-велетнем і скульптурами-виливайками трудилися 125 майстрів різних професій, використано понад 2000 тонн бетону та 71 кілометр арматури. Від задуму до практичного втілення минуло 15 місяців.
    Підігріта земними глибинами вода проходить через змонтовані в горловині крана спеціальні аеронасадки. Їх вісімдесят, і вода в них насичується повітрям, значно посилюючи свої оздоровлювальні властивості. Вартого згадати й те, що для кожної фігури передбачено використання спеціальних ароматизаторів: для кавової чашки — кавовий, винної пляшки — з ароматом вина тощо. Керувати системою можна за допомогою комп’ютерної програми з доступом через мережу Інтернет.
    Закарпатський фонтан-джакузі поповнить родину такого роду фонтанів, маючи схожих побратимів у Бельгії, Швейцарії та Канаді. В Україні подібну конструкцію, але у значно менших масштабах, звели в Донецьку. Такі споруди звикли називати фонтанами-ілюзіями. Хоча вони — ніяка не ілюзія.
    Василь Бедзір, "УК"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору