ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як закарпатці колядували у сусідній Словаччині (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    71 переглядів
    У словацькій Сніні відбувся традиційний фестиваль колядок та щедрувань.

    11 січня 2015 року в місті Сніна (Словаччина) відбувся традиційний фестиваль колядок та щедрувань «Щедрий вечір, добрий вечір…», у якому взяло участь понад десять колективів зі Словаччини та України. У святково прибраній залі будинку культури міста Сніна зібралися місцеві жителі, гості та учасники фестивалю, який традиційно проводить Союз русинів-українців Словацької Республіки.

    Серед почесних гостей із України були присутні начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба, начальник відділу культури Великоберезнянської райдержадміністрації Неля Глодан та інші.
    Культурна програма фестивалю була надзвичайно багата цікавими та яскравими виступами і тривала понад дві години. Вона розпочалася колядкою за участю всіх колективів.
    Колядки та щедрування, які побутують на Закарпатті, представили вокальний ансамбль «Арніка» Ужгородського районного будинку культури (керівники – Леся Дубенко та Софія Рябець), фольклорний колектив «Березняни» (керівник Василь Опаленик) смт Великий Березний та вокальний ансамбль учителів Великоберезнянської дитячої школи мистецтв (керівник Руслана Бесараб). Вони емоційно і зворушливо виконали «У Вифлеємі новина», «Нова радість стала», словацькі колядки та закарпатські народні пісні. На завершення всі учасники фестивалю заспівали «На многая і благая літ».
    Організацію виїзду закарпатських колективів за кордон здійснив завідувач відділу Обласного організаційно-методичного центру культури Іван Тужеляк.
    Фестиваль зберігає, підтримує та популяризує багаті самобутні новорічно-різдвяні традиції та звичаї українського народу, який опинився долею історії по обидва боки кордону.

    Віталій РАЦ, провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури
    0_k__527535398665005.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору