ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На автошляхах Закарпаття постійно чергує півсотні одиниць спецтехніки

    16 квітня 2024 вівторок
    79 переглядів
    Рух на автошляхах Закарпаття здійснюється у звичайному режимі.

    Початок року видався нелегким для дорожників краю. Як поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, складну ситуацію на дорогах загального користування спричинили довготривалі несприятливі погодні умови такі як: штормовий вітер, велика кількість опадів у вигляді снігу, мороз.

    За словами головного дорожника краю, доводилося очищати дороги та зробити проїзд автотранспорту в місцях сходження снігових лавин на Рахівщині та Тячівщині. І хоча сходження гірських лавин відбулося 9 січня, проте наступного дня вони повторилися у тих же місцях. Загальний обсяг їх склав близько 4500 м3 снігу, а висота подекуди досягала і до 5метрів. Для їх ліквідації задіяли 6 одиниць важкої сніприбиральної техніки.
    «Аби забезпечити безперебійний рух автотранспорту, закарпатські дорожники очистили шляхове покриття від снігу та обробили протиожеледними матеріалами. Для цих робіт використано 1935 тонн технічної солі, 3950 тонн щебеневих висівок та 60 тонн паливо-мастильних матеріалів», - зазначив Михайло Михайлович.
    Водночас, проблемною залишається розчистка доріг місцевого значення, зауважує головний дорожник області. «Через брак фінансових ресурсів, Служба автодоріг Закарпаття ще в жовтні 2014 року звернулася до всіх РДА з тим, що не зможе в повній мірі утримувати всю наявну мережу місцевих автодоріг краю. Тому органам місцевого самоврядування пропонувалося спрямувати залишки коштів від першої реєстрації автотранспорту на заготівлю паливних та протиожеледних матеріалів та укласти угоди з філіями ДП «Закарпатський облавтодор» на зимове утримання місцевих доріг і вулиць комунальної власності. Однак, не всі сільські і селищні ради підійшли до вирішення цього питання. Тож, через фінансові негаразди під’їзди до таких населених пунктів в період снігопадів не очищалися, або проводилася із запізненням», - констатує Михайло Попович.
    На сьогодні, як запевняють закарпатські дорожники, рух на автошляхах краю здійснюється у звичайному режимі. Зауважень від водіїв немає. В районних філіях ДП «Закарпатський облавтодор» на цілодобовому чергуванні задіяні 54 одиниці спеціальної дорожньої техніки.
    Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору