ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ВР у першому читанні ухвалила законопроект про децентралізацію сфери держархбудконтролю

    18 квітня 2024 четвер
    23 переглядів

    Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства» (№ 1546).

    Законопроект передбачає реформування діючої на сьогодні системи державного архітектурно-будівельного контролю, а саме передачу частини функцій і повноважень із загальнодержавного на місцевий рівень.
    Зокрема, передбачається, що надання документації, яка дає право на виконання підготовчих та будівельних робіт, проведення державного архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів може здійснюватись виконавчими органами сільських, селищних, міських рад - щодо об'єктів, розташованих на території населених пунктів; структурними підрозділами районних державних адміністрацій - щодо об'єктів, розташованих за межами населених пунктів; центральним органом виконавчої влади (ДАБІ України) через головних інспекторів будівельного нагляду - щодо об'єктів, розташованих на території кількох адміністративно-територіальних одиниць.
    Ухвалений закон сприятиме удосконаленню містобудівної діяльності та механізму державного архітектурно-будівельного контролю, підвищенню довіри населення до держави, зниженню корупційних ризиків, максимальному наближенню державних адміністративних послуг до громадянина.
    Нагадаємо, що ДАБІ України після ухвалення даного закону у другому читанні запропонує низку змін в ряд законодавчих актів. Зокрема, до законів «Про архітектурну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» та Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Крім того, ДАБІ готує окремий пакет нормативно-правових актів, які слід прийняти з метою забезпечення реалізації ухваленого закону.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости