ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У січні-квітні 2015 року на Закарпатті заплановано призвати близько 3 тисяч чоловіків

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Обласний військкомат Закарпаття готується до нової хвилі мобілізації.

    Мобілізовані можуть бути особи віком до 60 років, які проходили строкову військову службу або службу за контрактом; особи які не проходили військову службу, але мають військо-облікову спеціальність; особи, які проходили військову службу на офіцерських посадах або закінчили військові кафедри.

    Про особливості нової хвилі мобілізації йшлося у ході брифінгу військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату Івана Васильцюна в Ужгороді.

    «Після підписання Президентом України відповідного Указу військовим комісаріатам буде доведено планові показники щодо 4 хвилі мобілізації військовозобов'язаних запасу», – зауважив полковник.

    За його словами, мобілізовані можуть бути особи віком до 60 років, які проходили строкову військову службу або службу за контрактом; особи які не проходили військову службу, але мають військо-облікову спеціальність; особи, які проходили військову службу на офіцерських посадах або закінчили військові кафедри.

    Не будуть мобілізовані військовозобов’язані заброньовані органами державної влади на період мобілізації; визнані тимчасово не придатними для служби за станом здоров'я на строк до 6 місяців; чоловіки, на утриманні яких знаходяться троє і більше дітей, віком до 18 років; жінки-військовозобов'язані на утриманні яких перебувають діти до 16 років; зайняті постійним доглядом за будь-якою особою, якщо більше ніхто не може забезпечити догляд; народні депутати ВРУ.

    Під час проведення 4 хвилі мобілізації протягом січня-квітня 2015 року на Закарпатті заплановано призвати близько 3 тисяч чоловіків (від 20 до 60 років). Призов по мобілізації розпочнеться з 20 січня. Зокрема, з 20.01.2015-30.01.2015 відбудеться проходження медичних комісій у районних та міський військових комісаріатах. З 30.01 – 03.02. – призов та відправка у навчальні центри. З 04.02 - 15.03 – підготовка у навчальних центрах згідно з визначеними спеціальностями. З 16.03 – 30.03. – бойове злагодження у складі підрозділів. З 01.04. – відправка у військові частини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору