ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Документи на біометричний паспорт за тиждень подали 52 закарпатці (ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    20 переглядів
    Правом отримати новий закордонний паспорт скористалися 1,5 тис. краян

    З 12 січня у Головному управлінні Державної міграційної служби України в Закарпатській області розпочався прийом заяв на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон нового зразка, що містить безконтактний електронний носій. Слід зазначити, що, згідно з чинним законодавством, громадяни мають змогу отримати закордонний паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа. Цим правом уже скористалися більше півтори тисячі закарпатців.

    Майже 500 прийнятих заяв на оформлення закордонного паспорта нового зразка –так розпочався рік в працівників міграційної служби. З усіх заявок 20 – на біометричні паспорти. Один перших, хто захотів зробити паспорт з чіпом – ужгородець пан Сергій. Чоловік каже: багато подорожує, сподівається, що документ значно полегшить перетин європейських кордонів.
    Біометричний паспорт – це пластиковий документ з усією основною та додатковою інформацією про власника. Так пояснюють у міграційній службі. Фахівці кажуть: це паспорт нового зразка, і він значно зручніший у використанні та й унеможливлює підробки. Власники документа претендуватимуть і на безвізовий режим. Ще одна перевага: ймовірно, з допомогою паспорта зменшиться час на отримання адміністративних послуг.

    Важливий момент: отримати документ зможуть тільки особи з українським громадянством. Тобто, житель Криму, який отримав російське громадянство, не зможе претендувати на біометричний паспорт, а разом ним і на безвізове пересування країнами ЄС.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору