ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Петер Сійярто та Володимир Чубірко підписали Заяву про наміри щодо розвитку прикордонних територій

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Закарпаття та Угорщина підписали спільну заяву.

    Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто та голова Закарпатської обласної Володимир Чубірко підписали заяву про наміри щодо розвитку прикордонних територій.

    Так, сторони домовились вважати пріоритетними такі проекти:
    Угорська сторона підтверджує, що і надалі бере на себе витрати щодо введення в експлуатацію нової дороги та контрольно-пропускного пункту, розбудови інфраструктури з метою проведення спільного прикордонного контролю на угорській стороні між с. Велика Паладь (Україна) та с. Нодьгодош (Угорщина). Зазначені витрати заплановані в рамках програми розвитку Європейського Союзу на 2014-2020 рр. Закарпатська область бере на себе зобов’язання до кінця 2015 р. відремонтувати ділянку дороги, що веде до пункту пропуску з української сторони, до стану, що буде придатним для використання автотранспорту. Разом з тим, угорська сторона вивчить можливості залучення коштів Європейського Союзу для реалізації подальших проектів розвитку.
    Сторони підтримують продовження спільних проектів розвитку в рамках програми «Ефективні та безпечні кордони між Угорщиною та Україною». Найважливішим елементом зазначеного проекту є суттєве розширення міжнародного автомобільного пункту пропуску «Лужанка – Берегшурань» з метою забезпечення зростання вантажного потоку.
    Сторони докладатимуть зусилля з метою залучення джерел фінансування для розбудови об’їзної дороги навколо м. Берегово, яка є важливою з точки зору підтримки зв’язків між Україною, зокрема Закарпатської області, та Угорщиною і Європейським Союзом.
    В інтересах налагодження транспортного сполучення між с. Бадалово (Україна) та с. Сатмарчеке (Угорщина) угорська сторона, відповідно до підготовленого експертного висновку, пропонує збудувати новий міст замість попередньо запланованого паромного сполучення. З метою реалізації зазначеного плану сторони проведуть подальші консультації, у ході яких розглянуть як технічні можливості реалізації проекту, так і залучення джерел фінансування за рахунок програм Європейського Союзу.
    Сторони постійно проводитимуть консультації з метою запровадження залізничного руху між м. Мукачево (Україна) та м. Будапешт (Угорщина) по вже діючим вузьким коліям, а також автобусного сполучення за маршрутами м. Берегово – м. Ніредьгаза та м. Ужгород – м. Ніредьгаза.

    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости