ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Польський євродепутат за надання Україні зброї та введення потужних санкцій проти РФ

    28 березня 2024 четвер
    32 переглядів
    Євродепутат Яцек Саріуш-Вольський (Польща).

    Євросоюзу час ввести потужні санкції проти РФ, оскільки діалог виявився неефективним, надати Україні зброю, а також визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. Про це заявив євродепутат Яцек Саріуш-Вольський в ефірі Польського радіо.

    "Конструктивний діалог ми вже проходили. Росія використовувала час, щоб перегрупуватися і озброїтися, а потім вчинити атаки на Маріуполь. Це доводить, що діалог не має сенсу", - сказав він.
    Саріуш-Вольський виступив за те, щоб посилити тиск на Москву: як розширити санкції, так і розпочати доставку європейського і американського озброєння Україні.
    Однак, за його словами, серед країн ЄС немає єдності щодо цих питань.
    "Естонія, Литва, Латвія, Польща почуваються у небезпеці, тому, на їх думку, лише жорстка позиція має сенс. Вириваються з цієї групи Чехія, Словаччина, Угорщина", - зазначив Саріуш-Вольський.
    Греція і Кіпр, за його словами, "розуміють" Росію, ще одна група тих, хто вагається, - Німеччина, Франція, Італія, оскільки вони мають сильні економічні зв'язки з Москвою. Крім того, є ще група країн, які географічно віддалені від РФ, тому не відчувають небезпеки з її боку.
    Як зазначив євродепутат, відсутність спільної і сильної позиції ЄС матиме негативний вплив на здатність України провадити реформи.
    "Про які реформи йдеться, якщо країну постійно атакують?" - запитав він.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости