ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порядок видавання архівних копій та витягів з документів

    29 березня 2024 п'ятниця
    14 переглядів

    На підставі документів, що зберігаються в архіві видаються архівні копії та витяги з документів. Архівна копія - повне (автентичне) відтворення машинописним, фото- та електрографічним або іншим способом усього тексту документа, офіційно засвідчене керівником архіву.

    Архівний витяг - повне (автентичне) відтворення частини
    тексту документа, що стосується певного питання, факту або особи,
    офіційно засвідчене керівником архіву. Машинописні архівні копії (витяги) складаються на бланку для листів установи з позначенням їх назв "Архівна копія", "Архівний витяг". Назва оригіналу документа, його дата і номер відтворюються повністю. В архівному витягу з тексту документа мають бути вичерпані всі наявні відомості за запитом, зазначені початок і кінець кожного витягу, пропуски в тексті документа окремих слів, речень позначаються трьома крапками. При потребі до тексту машинописної копії (витягу) можуть робитися відповідні застереження щодо місць документа, нерозбірливо написаних, виправлених або таких, що не піддаються прочитанню тощо, а також зовнішніх особливостей оригіналу. Після тексту архівної копії (витягу) зазначаються пошукові дані оригіналу документа.
    Архівні копії (витяги) засвідчуються підписом керівника архіву (особи, відповідальної за архів) і гербовою печаткою установи.
    В архівних копіях, виготовлених фото- або електрографічним способом, пошукові дані вміщуються на звороті кожного аркуша, засвідчувальні написи і гербова печатка розміщуються на звороті останнього аркуша документа.
    Архівні копії (витяги) направляються заявникам разом
    із супровідним листом, підписаним керівником установи. Усі інформаційні документи, архівні копії (витяги) надаються заявникам із застереженням, що вони не можуть бути розмножені (повністю чи у витягах), в інший спосіб тиражовані або включені до інформаційних мереж, баз даних без попереднього дозволу установи - фондоутворювача.

    Головний спеціаліст відділу документування,
    контролю виконання та звернень громадян
    Головного управління юстиції у Закарпатській області
    Марія Строган

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости