ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Балога : Реформи в Україні – це як Лохнеське чудовисько

    24 квітня 2024 середа
    45 переглядів
    Віктор Балога

    Проаналізував чергове засідання Національної ради реформ, бо це для мене важливо, в перчу чергу, як для громадянина України.

    Висновок перший. Реформи в Україні – це як Лохнеське чудовисько. Ніхто їх не бачив, але всі про них говорять.

    Висновок другий. Впринципі, в країні все добре. Реформи важко але йдуть - ніхто ж не обіцяв, що буде легко. Коаліція – міцна як ніколи. Уряд – найкращий. А от депутати – погані. Бо не голосують за зняття з себе недоторканості. От коли проголосують – жити стане краще. А хто не проголосує – той ватнік.

    Є ще одна проблема – судді. Страшно непідконтрольні люди – блокують усі реформи, нікого не слухають, роблять що хочуть. На їхньому фоні Президент, Голова ВР, глава уряду – нуль без палички. А суддя у нас в країні – цар і Бог.

    Висновок третій. Іноземці у владі – досі аналог скатертини-самобранки, тільки у сфері державного управління. Такий собі Святий Грааль для України. З повагою до кожного з них, як до успішних людей, але, за нас нашу роботу не зробить ніхто. Проблема не в тому, що нам бракує знань, чи українці настільки тупі, що наша нація не здатна народити свого Бальцеровича. Проблема у відсутності бажання щось змінювати. Тому, запрошуй сюди грузинів, поляків, сінгапурців, фінів - усі вони будуть виконувати роль меблів, якщо зверху не приймуть рішення, що пора проводити реформи.

    І хочу нагадати, що Бальцерович став відомим лише після втілення своєї «шокової терапії». А до цього часу його ім’я не було ні серед нобелівських лауреатів, ні у списку визначних мислителів світу. Це я до того, що серед українців є і «бальцеровичі», і «валенси», і «бендукідзе». Питання лише в тому, що їм треба розв’язати руки.

    Прослухавши усе це, зловив себе на думці. А якою була б реакція наших хлопців у Дебальцево, якби їм теж показали це засідання?

    У мене свій рецепт проведення успішних реформ:

    1. Повне порозуміння між гілками влади, тим більше, для цього є конституційна більшість.

    2. Президент, прем’єр, ключові міністри, які відповідають за реформи та подолання корупції, керівники більшості сідають без преси, без піару, за свій сімейний, політичний стіл і приймають рішення - що нам потрібно зробити протягом місяця для проведення успішних реформ у всіх галузях. І хто буде відповідати по кожному напрямку за якісне прийняття рішень - Банкова, Грушевського, або парламент. Хоча і це не принципово, бо працює одна провладна команда.

    В такий спосіб ще є шанс провести реформи протягом одного місяця, а не займатися їх мавпуванням, щоб не втратити рейтинги, - на своїй сторінці в Facebook повідомив Віктор Балога.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору