ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Павлу Нагірному зменшили термін ув’язнення до 6 років і зняли арешт на майно

    28 березня 2024 четвер
    56 переглядів
    Апеляційний суд Закарпатя виніс вирок щодо справи Павла Нагірного.

    Апеляційний суд Закарпатської області виніс вирок щодо справи колишнього керівника Хустської філії ПАТ «Закарпатгаз» Павла Нагірного.

    Досудовим розслідуванням встановлено, що ще в 2012 році Павло Нагірний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки “Mitsubishi Pajero” на 68 км об’їзної дороги м. Хуст, грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху України – виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки «Daewoo Nexia GIX» за кермом якого була 32-річна жінка, а пасажирами – троє дітей. Після того винуватець втік з місця події. Як відомо, у цій автоаварії загинула жінка-водій та її донька.

    У травні минулого року прокуратура направила до Хустського міськрайонного суду обвинувачу вальний акт і просила у суду покарати Нагірного 10-ма роками ув’язнення. У жовтні минулого року Хустський суд виніс вирок Павлу Нагірному – 8 років ув’язнення і конфіскація майна. Зокрема будинку по вул.. Спортивній,20 у Хусті, де мешкав Павло Нагірний та земельної ділянки, на якій розташований будинок.

    На це рішення суду обидві сторони подали апеляцію: прокуратура цього разу вимагала вже 11 років ув’язнення для Нагірного, а захист зменшити вирок до 3 років ув’язнення.

    Варто відзначити, що захист представив вагомі аргументи, які не були взяті до уваги при розгляді хустським судом. А саме: суд не взяв до уваги показання свідків, що Нагірний виїхав на зустрічну смугу після того, як змушений був об’їжджати велосипедиста, який раптово вильнув до центру дороги. Окрім того, суд не взяв до уваги покази деяких свідків, у тому числі і співробітника ДАІ, які не помітили, що Нагірний був у нетверезому стані. Окрім того, захист Нагірного заперечив арешт майна Нагірного, яке перебувало у спільній власності.

    Видання «ПроЗак» має в своєму розпорядженні копію вироку Апеляційного суду Закарпатської області. Апеляційний суд проігнорував факт маневру велосипедиста і взяв до уваги показання свідків щодо нетверезого стану Павла Нагірного. Апеляційний суд виніс рішення зменшити термін ув’язнення Павла Нагірного з 8 до 6 років і зняти арешт із будинку та земельної ділянки. На це рішення протягом трьох місяців може бути подано касаційні скарги, тому крапку в цій справі ставити рано. Варто відзначити якісну роботу захисту Павла Нагірного.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору