ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Балога закликав Україну до референдуму щодо Донбасу

    19 березня 2024 вівторок
    59 переглядів
    Воювати далі за окупований Донбас чи все-таки цивілізовано відпустити?.

    Українці повинні на загальнонаціональному референдумі вирішити: воювати далі за окупований Донбас чи все-таки цивілізовано відпустити.

    Таку думку на своїй сторінці у Фейсбук висловив закарпатський нардеп Віктор Балога.

    На його думку, "переважна більшість населення Донбасу не підтримує Київ і не факт, що зможе його полюбити, якщо українська армія звільнить їх від сепаратистів, найманців і "козаків". У такому випадку, як вважає Балога, українській владі потрібно переходити до дипломатичного врегулювання ситуації, враховуючи, що "шансів утримати Донбас у Києва мало".

    "Вибір невеликий - цивілізоване розставання, або війна на роки, яка послабить державу, доб'є економіку, зробить кожного українця ще біднішим", - написав народний обранець.

    Тому він пропонує винести це питання на загальнонаціональний референдум. "Якщо народ до цього готовий - значить воюємо. Якщо ні - визначаємося на референдумі, окуповані території не є частиною України, Путін не віддасть їх нам назад як зіпсований товар. Але, в стратегічному плані ми можемо зберегти державу, зміцнити економіку, наростити сили і провести реформи", - повідомив Балога.

    Водночас він не відкидає, що Крим і Донбас незабаром "протверезіють" і попросяться назад в Україну.

    Повний текст заяви Віктора Балоги: "Якщо ми не можемо:

    - забезпечити кожного призовника і мобілізованого одягом, амуніцією, засобами захисту, дієвим соціальним пакетом, бо законодавчо це питання досі не врегульовано – лише точково;
    - налагодити ефективну роботу оборонпрому;

    Якщо ми не хочемо:

    - переводити економіку та управління країною на воєнні рейки;
    - відкрито називати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, війну – війною, вторгнення – вторгненням.

    Якщо не можемо, і не хочемо, тоді треба відверто сказати народу: морально і матеріально ми не готові до захисту своїх територій, а класти людей заради видимості боротьби – не гуманно і безвідповідально.

    Але, навіть з цієї ситуації є вихід. Якщо завдяки промиванню мізків російською пропагандою, наші бійці на Донбасі почувають себе, як в Афганістані. Бо переважна більшість населення нас там не підтримує і не факт, що полюбить, якщо ми звільнимо їх від терористів, найманців і «казаків». В такому разі потрібно переходити до дипломатичного врегулювання ситуації. І сказати прямо: шансів утримати Донбас у нас мало. Вибір невеликий – цивілізоване розлучення, або війна на роки, яка ослабить державу, доб’є економіку, зробить кожного українця ще біднішим.

    І винести це питання на загальноукраїнський референдум. Якщо народ до цього готовий – значить воюємо. Якщо ні – визначаємося на референдумі, що окуповані території не є частиною України, Путін не віддасть їх нам назад, як зіпсований товар. Але, в стратегічному плані ми можемо зберегти державу, зміцнити економіку, наростити сили і провести реформи. Пройде час, я впевнений, і Крим змінить своє ставлення до України, і Донбас протверезіє і попроситься назад до нас. Довго чекати не доведеться. Але, це уже буде інша історія, інший народ, інші люди. Інша Україна – сильна, могутня, розвинена держава, яку ми ще маємо шанс збудувати".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору