ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Закарпатської облради: "Керівник кожного району має знати, що робити в разі надзвичайних ситуацій"

    18 квітня 2024 четвер
    79 переглядів
    Керівники міст і районів пройшли навчання з цивільного захисту.

    У середу, в сесійній залі Закарпатської ОДА відбулося короткострокове навчання з питань організації та виконання на відповідних адміністративних територіях заходів цивільного захисту. Участь у навчаннях взяли керівники краю Василь Губаль та Володимир Чубірко.

    Голови райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівники місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, очільники структурних підрозділів з питань цивільного захисту, районних, селищних рад та голів міст районного значення прослухали лекції щодо утримання та приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту, шляхи та засоби забезпечення сталого функціонування потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки в умовах надзвичайних ситуацій; підготовку населення до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
    навчанняТакож викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області зупинилися й на інших актуальних питаннях цивільного захисту, приміром, надання само- і взаємодопомоги при аваріях та надзвичайних ситуаціях.
    Враховуючи стан справ в країні, під час зібрання керівники краю торкнулися ширшого кола тем.
    Голова Закарпатської ОДА, маючи слово перед учасниками навчань, які він, власне, й ініціював, зачепив не лише питання цивільної оборони. Василь Губаль зазначив: “Як відомо, у нас введений особливий стан. Я звертаюся до голів РДА, міських голів. З вами мали бути люди, які будуть в районах працювати і відповідати за стан справ. Часом в мене враження, що ви не зовсім розумієте стан справ. Ми щодня маємо по 2-3 селекторні наради щодо мобілізації, ситуації в країні, безпеки, розміщення переселенців тощо. Ситуація більш ніж серйозна. Кожен з вас має оглянути об’єкти укриття, об’єкти соціальної сфери. Ми маємо дбати про безпеку краян. Так нас налаштовує центральна влада. Усі об’єкти укриття мають бути в належному стані, передбачені для цього кошти. Знову ж таки – звертайте увагу на всі процеси, пов’язані із безпекою, недопущенням розхитувань ситуації, і на все, що стосується мобілізації. Важливі і справи з переселенцями. Очікуємо велику хвилю прибуття людей із постраждалих регіонів. Поки край може розраховувати лише на свої сили”.
    Голова облради Володимир Чубірко наголосив: “Це навчання не є формальним. Ми маємо домагатися миру і спокою. Керівник кожного району має знати, що робити в разі надзвичайних ситуацій. Люди мають знати, де будуть бомбосховища на випадок біди. Долучати і бізнес до облаштування бомбосховищ. У районах розробіть програми цивільного захисту. Ми відповідаємо за життя наших громадян. Залучайте депутатів, закріпляйте їх за окремими ділянками роботи. Місцеве самоврядування має взяти на себе цей тягар. В кожному місті та районі, селі має бути відповідальна особа, відповідальна за безпеку. Обласна рада буде допомагати з фінансуванням таких заходів”.
    Також голова ОДА, використовуючи нагоду присутності на навчаннях керівників міст і районів, звернув увагу і на те, що турбує чи не всіх закарпатців – ситуація із 12-ю бригадою, яка зараз на самій передовій. “На наших плечах і допомога військовим – нашим хлопцям. Потреби великі. Й треба допомагати разом – їм необхідна наша підтримка. Це і технічні засоби, і дрова, і речі повсякденного вжитку. Розраховую і на вашу участь. На те, що ми об’єднаємося заради наших оборонців, нашої спільної перемоги”, – зазначив Василь Губаль.
    Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору