ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Іршаві обговорили план благоустрою місцевих кладовищ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    В Іршавському міськвиконкомі відбулася нарада з представниками релігійних громад

    Традиційно на початку року в Іршавському міськвиконкомі відбулася нарада з представниками релігійних громад міста, комунального підприємства та священиками. Обговорювали присутні план робіт на поточний рік, а також проблеми, які виникли минулого року.

    Отже, серед намічених робіт на цвинтарі по вулиці Білецькій: поновити схему захоронень, провести вирубку старих дерев, котрі можуть пошкодити надмогильні пам’ятники, очистити територію, де проведено вирубку дерев від гілля, ліквідувати стихійні сміттєзвалища і на їхньому місці відразу розмітити схему захоронень (можливо так не «виростатимуть» нові смітники).

    На цвинтарі по вулиці Українській продовжать роботу над розчисткою чагарників по лінії старого кладовища. Крім того, у план на поточний рік включили відсипку гравійною сумішшю доріжки, асфальтування східців, вирубку старих черешень, ремонт вхідних воріт, фарбування перил при центральній доріжці. Найбільшою проблемою цього кладовища є дорога, яка веде до місця нових захоронень. Тож у цьому році релігійні громади спільно із міськвиконкомом шукатимуть можливості будівництва нової дороги.

    Також, запланували придбати новий інвентар та спецодяг працівників, що копають могили, бензин для газонокосилок на весняно-літній період тощо. Стосовно фінансування всіх робіт, то з боку міськради питання буде винесено на чергову сесію, а також долучатимуться релігійні громади.

    Чимало зауважень висловили на адресу присутнього пана Михайла, який копає могили. Зокрема, наголосили на тому, що неодноразово лунали скарги від містян з приводу того, що могили не відповідають розмірам, котрі прописані Держкомітетом України з питань житлово-комунального господарства з метою реалізації положень Закону України “Про поховання та похоронну справу” («Довжина могили для дорослого повинна бути не менше двох метрів, ширина – 1 м, глибина – не менше 1,5 м від поверхні землі до кришки труни, з урахуванням місцевих ґрунтово-кліматичних умов).

    Нарікають і на недисциплінованість, нетактовність та часту появу на цвинтарі під час роботи у нетверезому стані.

    Щоб уникнути повторення подібних ситуацій у майбутньому, прийнято рішення про офіційне працевлаштування пана Михайла в КП «Тепло-Місто». У такому разі при потребі можна телефонувати не лише особам, що закріплені та доглядають за міськими цвинтарями, а й звертатися до начальника комунальної служби Володимира Пишного.

    Чи вдасться акумулювати потрібні кошти та виконати все заплановане побачимо протягом року, але в якому стані могили наших рідних, а відповідно і кладовище в цілому, залежить від нас усіх. Адже повагу до світлої пам’яті померлих демонструє зовнішній вигляд місць поховання, котрі, на жаль, дуже часто більше схожі на суцільні зарослі, повідомили в Іршавській міській раді.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору