ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчителі-маніяки затероризували батьків та учнів сільської школи на Срібній Землі!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    Дикунство процвітає в школі на Рахівщині.

    Ситуація в цій закарпатській школі тягнеться вже вісім місяців: її вчителі у своїй маніякальній ідеї заблокувати виконання рішення суду вдалися до незаконних протестів.

    Продиктовані такі поступки явними груповими егоїстичними інтересами. На жаль органи управління не розібралися у цьому конфлікті, свідомо чи несвідомо потурали йому, та теж діяли у не правовий спосіб.
    Вчителі, чи точніше так звана ініціативна група Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів затіяла чергову авантюру. Тридцятого січня учням Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів класними керівниками 11-их, 1О-х, 4-их, 5-их, 6-их класів, а саме: Романюк Марією Іванівною, Григориком Іваном Васильовичем, Дем’ян Людмилою Михайлівною, Дребота Ганною Іванівною, Подинським Іваном Івановичем, Штенюком Василем Михайловичем були роздані анкети із інформацією про проведення страйку у випадку поновлення директора школи Абеле С.І. на посаду директора школи (додається). В окремих примірниках анкет були навіть олівцем зазначені відповіді. Дані анкети в основному були роздані вибірково учням «правильних» батьків і навіть «правильним» класам. Дехто із дітей навіть не хотіли показувати ті листівки батькам та знищили їх, але потім, маючи страх перед вчителем, вимушені були робити копії анкет від інших учнів, щоб не попасти в немилість вчителів, так як останні вимагали їх обов’язкового повернення. Окремі вчителі, зокрема класний керівник 10-Б класу Григорик Іван Васильович вдався навіть до погроз учням. Він заявив, що хто не здасть анкети то подивиться як буде закінчувати школу. Про зв’язок з батьками вчителі згадали лише для певних далеко непедагогічних цілей, адже два роки поспіль в школі взагалі не проводилися загальношкільні батьківські збори.
    Дана акція із анкетування батьків через посередництво учнів вражає масштабом авантюрності, беззаконня і правової неграмотності. Так відверто порушувати посадову інструкцію вчителя, застосовувати на дітях владний (адміністративний) важіль впливу на учнів, а через них і на батьків, втягувати дітей у політичні розбори (насправді у свої кланові інтриги, що прямо заборонено Законами України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту»), а через них і батьків, погрожувати незаконним страйком є проявом «великого розуму», або його повної відсутності.
    Невже місцеве управління освіти не може роз’яснити даним вчителям, що законним страйк вважається якщо він проводиться у відповідності до вимог статті 2 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів», яка окреслює зміст колективного трудового спору (конфлікту), а саме встановлення або змін соціально-економічні умов, виробничого побуту; укладення чи зміни колективного трудового договору, угоди; виконання колективного договору, угоди або окремих їх положень; невиконання вимог законодавства про працю. На цьому перелік закінчений. Отже страйк із політичних та кадрових мотивів є незаконним, що зазначено у статті 22 та 29 цього закону.
    Із цього логічно випливає запитання. Чи довго ще будуть проводитися подібні авантюри вчителями цього села? Це питання адресую до департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, адже посадовці управління освіти в Рахівському районі інформовані про затію вчителів, але мовчать. Це наштовхує на думку, що це все просто ними підтримується.

    Окреме слово у цих подіях, на нашу думку, повинні сказати правоохоронні органи, зокрема прокуратура. Пора вже, щоб своїм особистим прикладом вчителі с. Богдан почали виховували законослухняних громадян.

    Оксана Канівець
    0_k__527535398666045-.png

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору