ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Афганці Тячівщини принесли до пам’ятника яскраво-червоні гвоздики з чорними траурними стрічками (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    57 переглядів
    У Тячеві відзначили 26-у річницю виведення військ з Афганістану.

    Так воїни-інтернаціоналісти відзначили 26-у річницю виведення військ з Афганістану.

    У Тячеві відзначили 26-у річницю виведення військ з Афганістану (ФОТО)
    Сьогодні, 13 лютого у Тячеві відбулись офіційні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
    Передусім учасники урочистостей – представники районної та міської влади, воїни-афганці та громадськість – пройшли колоною від райвійськкомату до пам’ятника загиблим афганцям. До підніжжя монументу урочисто поклали квіти. Затим духовенство міста відслужило панахиду за військовими, загиблими в роки війни в Афганістані, та новітніми героями України, які віддали свої життя, захищаючи Батьківщину на сході. Промову, в якій закликав пам’ятати і молитись за них, виголосив декан Тячівського деканату греко-католицької церкви о. Йосип Штогрин:

    – Сьогодні воїни-афганці стоять твердим щитом на захисті Батьківщини, як взірець незламності сили й духу, – сказав о.Йосип. – Вони прагнуть відстояти мир і спокій на рідній землі, а найбільше – майбутнє для своїх дітей. Тому ми називаємо їх героями: і тих, які полягли, і живих.

    Яскраво-червоні гвоздики з чорними траурними стрічками принесли до пам’ятника і афганці Тячівщини.

    Після цього в районному будинку культури відбулися урочисті збори. Звучали слова подяки за подвиг щирих зичень здоров’я від влади. Виступили перший заступник голови Тячівської РДА В.Й.Каганець, керуючий справами Тячівської районної ради І.І,Папп та перший заступник Тячівського міського голови І.Я.Клебан, вручили афганцям грамоти від райдержадміністрації, районної та міської рад. А у перервах між виступами звучали тематичні пісні у виконанні Мирослава Швалі.

    Голова районної спілки ветеранів війни в Афганістані та інших військових конфліктів у зарубіжних країнах Василь Мотичко нагадав, що в афганській війні взяли участь понад 160 тисяч українців, 365 юнаків – з Тячівщини. 11 наших земляків не повернулися з поля бою. Після виведення військ у вічність відійшли більше сорока чоловік. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

    Також Василь Мотичко зауважив, що багато афганців брали участь у подіях на Майдані, а двоє – Володимир Примаков та Станіслав Дерен – мобілізовані, виконують бойові завдання і зараз. Чимало з них стали волонтерами і активно допомагають армії. До слова, кошти, які районна влада виділила на відзначення афганської річниці, воїни вирішили спрямувати на лікування поранених учасників АТО.

    Наприкінці голова спілки афганців запросив побратимів на благодійний концерт «Автомат і гітара», який відбудеться в неділю, 15 лютого, о 16.00 у районному будинку культури, за участі відомого поета, виконавця В’ячеслава Кукоби.
    0_k__527535398666414-1.jpg
    0_k__527535398666414-2.jpg
    0_k__527535398666414-3.jpg
    0_k__527535398666414-4.jpg
    0_k__527535398666414-5.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору