ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державним кредитом на придбання альтернативних котлів скористалась мізерна кількість закарпатців

    19 квітня 2024 п'ятниця
    90 переглядів

    97% купили саме твердопаливні котли, решта - електричні.

    З жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України започатковано Програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення.

    Нею передбачено механізм відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням у ПАТ «Ощадбанк» на придбання твердопаливних та електричних котлів (додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Агентства за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka- energozabespechenya/compensatsia

    За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, станом на 28 січня 2015 року на Закарпатті надано 79 кредитів, залучених населенням для придбання твердопаливних та електричних котлів, на суму 547,3 тисяч гривень, загальна сума відшкодування частини тіла кредиту при цьому складає 103,6 тисяч гривень. При цьому слід зазначити, що населення надає перевагу твердопаливним котлам, частка яких становить 97% від загальної кількості котлів, придбаних за підтримки держави.

    У 2015 році Агентством заплановано розширення переліку заходів, на які надаватиметься державна підтримка населенню. Так, ініціюється впровадження механізму відшкодування населенню частини тіла кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів, встановлення приладів обліку тощо.

    Також механізм державної підтримки розроблено і для ОСББ. Проектом запропоновано відшкодування 40% суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

    Державна підтримка надаватиметься на придбання енергозберігаючих двокамерних склопакетів для вікон, індивідуальних теплових пунктів, засобів обліку тепла і води, модернізацію систем освітлення у місцях загального користування. Окрім надання спів фінансування для підвищення енергоефективності в будівлях проект сприятиме також збільшенню кількості ОСББ в країні (додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Агентства за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/events/previews/486.

    Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору