ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Платників Іршавщини поінформували про зміни у податковому законодавстві

    20 квітня 2024 субота
    69 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    «Фіскальна служба не тільки здійснює контроль за сплатою податків та зборів, а і надає допомогу по роз’ясненню податкового та митного законодавства», – наголосив керівник ДПІ в Іршавському районі ГУ ДФС у Закарпатській області Роман Михайлович Жибак, відкриваючи семінар.

    Про реформування податкового законодавства розповідали начальник відділу обслуговування платників податків – Мейсарош Неля Олександрівна, начальник відділу оподаткування та контролю об'єктів і операцій – Пітра Діана Василівна, начальник відділу доходів і зборів фізичних осіб – Скраль Наталія Іванівна.

    Працівники податкової інспекції ознайомили присутніх про основні напрями реформи у 2015 році, яка передбачає: зменшення кількості податків та зборів вдвічі – з 22 до 11; спрощення розрахунку податку на прибуток, відтепер він буде розраховуватися на основі фінансової звітності; електронне адміністрування податку на додану вартість; прогресивну шкалу оподаткування доходів ПДФО; зниження ставок єдиного податку для малого бізнесу до 50%; самостійність доходної частини місцевих бюджетів за рахунок акцизу з роздрібних продажів підакцизних товарів, податку на нерухоме майно, єдиного податку; мораторій на 2 роки на перевірки малого бізнесу (з обсягом доходу до 20 млн. грн. в рік); підвищення податкового навантаження на високорентабельний бізнес: видобувна діяльність, лотерейна, букмекерська діяльність.

    В податковій інспекції зазначають, аби країна демонструвала економічне зростання необхідно проводити реформи, і податкова реформа в цьому ключі є надзвичайно важливою, потрібно стимулювати розвиток підприємництва й виводити його з «тіні».

    Роман Жибак також акцентував увагу присутніх на кампанії декларування та необхідності подання до 1 травня річної декларації про майновий стан і доходи громадян.

    За матеріалами ДПІ в Іршавському районі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору